ĐIR PO MRKATU

Uz marelice i breskve, na pulskoj se tržnici već mogu kupiti i smokve

| Autor: Doria Mohorović
(Snimila: Doria Mohorović)

(Snimila: Doria Mohorović)


Ovih dana pulska tržnica obiluje marelicama koje se nude na svakom kutku. Za kilogram ovog sezonskog voća, kupci će izdvojiti 5 eura. Uz sočne marelice i breskve, pojavile su se i prve smokve. Iako ih u košarici koja se prodaje ima tek oko 6 komada, cijena im, pak, nije mala. Oni koji su ih se zaželjeli, skromnu će košaricu platiti pet eura.

- Predivno je sada na tržnici. Sve miriše na proljeće, i trešnje i breskve - komentira jedna od prodavačica.

Tržnica obiluje i malim kruškama, kao i trešnjama te breskvama. Kupuje se u skladu s mogućnostima, a među štandovima s povrćem i voćem znatiželjno ponudu razgledavaju Talijani, Slovenci i drugi turisti. Za razliku od njih, domaći znaju točno po što su došli. Pa čak i na štandu s vezicama bilja, gdje se prodaju menta, timjan, kopar, vlasac i origano, naručuju veće količine biljki za idući tjedan.

(Snimila: Doria Mohorović)(Snimila: Doria Mohorović)

- Ća još ima šparuga? - upitao je jedan od posjetitelja tržnice.

I zaista, na jednom od štandova, gdje su osvanule i prve smokve, prodaje se mali stručak zelenih šumskih izdanaka po cijeni od 8 eura. Ima tu i suhih gljiva i bobičastog voća, ali i klasične ponude povrća za ručak koja se svakodnevno na pulskoj tržnici prodaje u najvećim količinama.

Na pulskoj ribarnici kupuje se mala plava riba, a turisti se kod prodavačica, kako nam kažu, raspituju kako dobro pripremiti brancin i oradu za večeru. Od jedne od prodavačica saznajemo da su cijene u odnosu na prošlu godinu povisili za jedan euro, no da se i dalje kupuje kao i ranije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter