sjajan rezultat

Novi uspjeh pulske strukovne škole: Bronca za perspektivnu kozmetičarku Hanu Družetić na nacionalnom natjecanju

| Autor: Glas Istre
(Foto: Strukovna škola Pula)

(Foto: Strukovna škola Pula)


Pulska strukovna škola ostvarila je sjajan rezultat na netom održanom World Skills Croatia 2024. - najvećem i najznačajnijem natjecanju učenika strukovnih škola. U jakoj konkurenciji Hana Družetić, učenica 4. a razreda pulske Strukovne škole smjera kozmetičari osvojila je treće mjesto u državi , odnosno broncu u disciplini osobne usluge i kozmetička njega.

(Foto: Strukovna škola Pula)(Foto: Strukovna škola Pula)

U svojem najboljem izdanju u iznimno jakoj konkurenciji pokazala je stečena znanja, vještine, kreativnost i spretnost. Uspjehu je doprinijela i njezina mentorica Ivna Bevanda, nastavnik stručno teorijskih predmeta, strukovni učitelj i savjetnik koja ju je pripremala i pratila na ovom prestižnom natjecanju koje je u Zagrebu održano po peti put a gdje pulska škola na čelu s ravnateljem Ivom Bebekom već tradicionalno postiže sjajne rezultate.

Osim toga, pulska Strukovna škola bila je domaćin međužupanijskog natjecanja na kojem su sudjelovale strukovne škole od Dubrovnika do Istre a Hana je osvojilo prvo mjesto koje joj je omogućilo sudjelovanje na WorlsdSkillsu.

(Foto: Strukovna škola Pula)(Foto: Strukovna škola Pula)

Biti najbolji među najboljima zahtjeva ne samo talent već i rad, smatra mentorica Bevanda. „Kozmetička je struka je širok pojam, obrađuje od njege lica, tijela, make upa, masaže, estetskih manikura….I to je vrlo kompleksno.

Neki učenici imaju izuzetne talente za sve, drugi su briljanti, a manji je pak broj djece koji je prijemčljiv za sve i tek vidi da je sposoban za sve. Natjecanje je bilo vrlo intenzivno i zahtjevno, trajalo je tri dana i pitanje je bi li određeni profesionalci imali snage tim tempom odraditi vrhunski posao, primijetila je Bevanda te istaknula talent i predanost Hane Družetić.

(Foto: Strukovna škola Pula)(Foto: Strukovna škola Pula)

Najbolji učenici iz više od 200 strukovnih škola natjecali su se u 42 strukovne discipline – od tradicionalnih struka, pa do suvremenih disciplina poput robotike. Za strukovne škole, WorldSkills Croatia predstavlja priliku za isticanje njihove izvrsnosti i promociju strukovnog obrazovanja kao ključnog koraka prema uspješnoj karijeri.

Sudjelovanjem u natjecanju, učenici imaju priliku demonstrirati svoje talente i vještine te se povezati s potencijalnim budućim poslodavcima. Natjecanje je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter