U Klubu Pulske filmske tvornice

Predstavljanje programa Petodnevne 26. Škole medijske kulture "Dr. Ante Peterlić". Saznajte koje su sve radionice na popisu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


U Klubu Pulske filmske tvornice ovog petka, 14 lipnja s početkom u 21 sati biti će predstavljen program 26. Škole medijske kulture "Dr. Ante Peterlić" koja gostuje u Puli od 26. do 30 kolovoza.

Prije projekcije sedam kratkometražnih filmova koji su nastali na prošlogodišnjim radionicama 25. ŠMK u Varaždinu i Puli, ovogodišnji bogati program i brojne radionice predstavit će predsjednica Savjeta škole medijske kulture Jelena Modrić, predsjednica Hrvatskog filmskog saveza dr. sc. Ana Đordić te voditelji i voditeljice pulskih radionica.

Filmskom programu moguće je prisustvovati online, pogledati filmove i sudjelovati u razgovoru putem Zoom linka: bit.ly/26ŠKMuKlubuPFT (Meeting ID: 817 5164 9015, Passcode: 369786).

- Škola medijske kulture je jedan od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u RH i među 150 najvažnijih na razini EU, a u sklopu Škole o filmu možete učiti, raspravljati i naučiti i to upravo od najvećih filmskih profesionalaca! Škola je mjesto dogradnje, usavršavanja ili tek prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija, poručuju organizatori.

Petodnevna 26. Škola medijske kulture u Puli nudi čak osam programa i radionica:

1. Seminarski program (Filmska nastava)
2. Radionicu za dokumentarni film
3. Radionicu za igrani film
4. Radionicu za animirani film
5. Radionicu za eksperimentalni film
6. Radionicu za kameru i snimanje
7. Radionicu za glazbeni videospot
8. Radionicu montaže

Participacija za sudjelovanje na jednoj radionici Škole medijske kulture "dr. Ante Peterlić" u gostima iznosi 40,00 eura.

Nastavnici i profesori na radionicu se mogu prijaviti putem ETTAEDU-a, jer je 26. Škola medijske kulture u Puli verificirana kao stručni skup od strane Agencije za odgoj i obrazovanje.  Ovaj program odlično je usavršavanje za izvođenje nastavnih medijskih i izvannastavnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama te idealan je za pokretanje budućih filmskih družina.

Rok za prijavu je do 25. lipnja.

26. Školu medijske kulture "Dr. Ante Peterlić" u Puli organizira Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Pulskom filmskom tvornicom, Kinom Valli i JU Pula Film Festival, a sve informacije i prijave nalaze se na sljedećoj poveznici: https://smk.hfs.hr/pula-2024.

Programe podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Pula, Istarska županija i Agencija za elektroničke medije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter