Euro 2024. u puli

Forum od subote opet postaje dio velikog nogometnog spektakla. Ideja je da se Vatrene, ako prođu do finala, bodri iz Arene 

| Autor: Doria Mohorović
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Pulski Forum ponovno će postati dio velikog nogometnog spektakla, a prvo praćenje utakmice Europskog nogometnog prvenstva na velikom ekranu, kada hrvatska reprezentacija igra protiv Španjolske, održat će se ove subote. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare u Komunalnoj palači. Naime, Euro 2024 u Njemačkoj počinje 14. lipnja, a završava točno mjesec dana kasnije, a prva utakmica u kojoj naša reprezentacija igra na berlinskom stadionu je u subotu 15. lipnja u 18 sati protiv Španjolske.

Kako je istaknuo idejni začetnik, novinar Daniel Sponza, nakon subotnjeg prijenosa, iduća utakmica koju će sugrađani i gosti pratiti na Forumu je u srijedu 19. lipnja u 15 sati protiv Albanije dok treći susret u grupi B Hrvatska igra u ponedjeljak, 24. lipnja u 21 sat protiv Italije. Darko Tumpić, pročelnik Službe Gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Pulu istaknuo je da će već tradicionalno, navijači koji sa sobom budu imali hrvatske navijačke rekvizite, imati besplatan prijevoz gradskim autobusima dva sata prije početka i dva sata po završetku svake utakmice naše reprezentacije.

(Snimila Doria Mohorović / Glas Istre)(Snimila Doria Mohorović / Glas Istre)

- Vjerujem da će prijenosi, kao i uvijek do sada, biti zanimljivi ne samo našim sugrađanima već i gostima našega grada. Uostalom, prisjetimo se da je slika Arene prije četiri godine, kada je finale SP-a u Rusiji između Francuske i Hrvatske pratilo gotovo 14 tisuća gledatelja, obišla cijeli svijet te je s pravom rečeno da je to bilo "drugo najbolje mjesto za gledanje finala" Svjetskog prvenstva.

Pulsko navijačko središte bit će Trg Forum tako da će Puljani ponovno imati jednu od najatraktivnijih lokacija za praćenje utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Puljani i gosti grada moći će susrete pratiti putem velikog LED ekrana veličine 7 x 4 metra, što je do sada najveći ekran postavljen na Forumu, najavio je Sponza dodajući da će u sklopu popratnog glazbenog programa u subotu nastupiti DJ Zlajo, a preostale dvije utakmice publiku će zabavljati DJ Stefano. Kako se moglo čuti, u slučaju prolaska skupine, prenosit će se i ostale utakmice u kojima igraju "Vatreni", a ideja je da se prijenos finala, ako "Vatreni" prođu, održi u Areni.

Sponza je podsjetio da je ovogodišnje praćenje utakmica uživo ponukano odličnom reakcijom i velikim odazivom građana Pule, a samim time i ogromnom promocijom grada za vrijeme prijenosa utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na velikom ekranu. Prvo takvo bilo je za vrijeme Svjetskog prvenstva u Brazilu (2014.) koje se pratilo u Areni, zatim praćenje Europskog prvenstva u Francuskoj (2016.), Svjetskog prvenstva u Rusiji (2018.), Svjetskog prvenstva u Kataru (2022.) te finala Lige nacija koje je lani pratilo tri do četiri tisuće gledatelja na Forumu.

Načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić pozvao je građane, posebno one koji će utakmice pratiti na javnim mjestima i u ugostiteljskim objektima, da dostojanstveno bodre reprezentaciju te da izbjegavaju protupravno ponašanje.

- Naime, uz očekivane oblike ponašanja, kao što su glasno navijanje, pjevanje i korištenje zvučnih signala, ponekad se događa da pojedinci pale baklje ili koriste druga pirotehnička sredstva, razbijaju boce, uništavaju inventar te da prilikom vožnje ugrožavaju svoju sigurnost ili sigurnost drugih osoba. Uvažavajući želju građana da navijanjem podrže hrvatsku nogometnu reprezentaciju, policija apelira na navijače da pritom vode računa i o sigurnosti, kako vlastitoj, tako i drugih osoba, pozvao je načelnik Vukšić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter