na području grada pule

Kemijsko tretiranje korova na dječjim igralištima, roditelje se poziva na pridržavanje mjera

| Autor: Glas Istre
(Snimio Luka Jeličić)

(Snimio Luka Jeličić)


Na nekim dječjim igralištima na području grada Pule, danas 27. svibnja započelo se s tretiranjem korova. Tretiranjem će biti obuhvaćena samo igrališta koja su djelomice ili u cijelosti nasuta tucanikom te je njihova košnja otežana ili opasna za imovinu i (ili) ljude koji se zateknu u blizini.

Također, ovo je vrijeme intenzivnog rasta alergenih trava i korova te se isto provodi s
ciljem sprečavanja rasta i širenja istih. Za ovu svrhu koriste se preparati pogodni za primjenu u urbanim sredinama sa primjesom ekoloških sredstava.

Građane se moli za razumijevanje i strpljenje s obzirom na to da se tretirana igrališta neće moći koristiti u vrijeme tretiranja i neposredno nakon istog, navode iz Pule Herculane.

Nadalje, nastaviti će se sa zaštitom stabala kestena protiv kestenovog moljca u gradskim
drvoredima, stabala ladonje, javora i murve na kojima je uočena zaraza invazivnim štetnikom (Takahashia japonica) kao i tretiranje judića u Flanatičkoj ulici koje se provodi svakog proljeća sa ciljem suzbijanja lisnih uši koje se na njima pojavljuju, a izlučujući mednu rosu uzrokuju slabljenje stabala i onečišćenje javno prometne pješačke površine.

Ovogodišnje iznimno vlažno proljeće pogoduje pojavi i širenju bolesti i štetnika što iziskuje pravovremeno provođenje mjera na prevenciji i zaštiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater