morh

Dan Hrvatske vojske obilježit će se i u Puli: Na Riječkom gatu izložba opreme i naoružanja, a dijelit će se i grah

| Autor: Glas Istre
(Snimio Luka Jeličić)

(Snimio Luka Jeličić)


Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske obilježit će se ove godine od 27. do 30. svibnja događanjima u vojarnama i gradovima diljem Hrvatske.

Ponedjeljak 27. svibnja

Obilježavanje dana Hrvatske vojske počinje u ponedjeljak 27. svibnja, kada je planirano polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen-obilježjima Domovinskog rata kod središnjih križeva u županijskim središtima u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Vijenci će se položiti i na posljednjim počivalištima preminulih ministara obrane i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Utorak, 28. svibnja

Središnje obilježavanje Dana Hrvatske vojske održat će se u utorak, 28. svibnja, kada će se održati Dan otvorenih vrata u vojarnama Hrvatske vojske gdje će za posjetitelje biti organizirane izložbe naoružana i vojne opreme te predstavljanje vojnog poziva.

Četvrtak, 30. svibnja

Na Sportsko rekreacijskom centru Jarun u Zagrebu u četvrtak 30. svibnja od 8.30 do 18 sati bit će organizirana tradicionalna izložba naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi te proizvoda i usluga braniteljskih zadruga (MORH, MUP, MHB, HGSS, Hrvatska vatrogasna zajednica, Ravnateljstvo civilne zaštite i Hrvatski crveni križ). Od 17 sati planirane su i pokazne vježbe sposobnosti Hrvatske vojske i policije te prigodni letački program.

Također, u četvrtak 30. svibnja od 8.30 do 18 izložba vojne opreme i naoružanja Hrvatske vojske održat će se i u Splitu (Gat svetog Nikole), u Osijeku (lijeva strana Drave, Krunska utvrda, Katakombe) te u Puli (Riječki gat).

Za posjetitelje na Jarunu te u Osijeku, Splitu i Puli organizirana je i podjela graha.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater