u petak

Druženje u dvorištu Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, posjetitelji će imat priliku zasaditi biljke

| Autor: Glas Istre
(Foto: DCZR Veruda)

(Foto: DCZR Veruda)


U dvorištu Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula (Budicinova 23), u petak 24. svibnja u 10.30 sati održat će se druženje povodom nastavka suradnje DCZR-a i Pule Herculanee. Tom prigodom djelatnici Pula Herculanee naučit će posjetitelje kako zasaditi biljke u dvorištu Dnevnog centra.

- Pulski parkovi dio su identiteta našega grada te nam svjedoče o njegovoj bogatoj povijesti. Tako u Mornaričkom parku hlad čine desetljetna drveća koje su mornari austrougarske donijeli sa svih strana svijeta.

- S ciljem odavanja počasti parkovima Grada Pule, korisnici našeg Dnevnog centra, uz vodstvo Vesne Šuput, oslikali su, a zatim u rujnu prošle godine i izložili radove pod nazivom "Pulski parkovi" u Galeriji Cvajner. Izložbi su prisustvovali predstavnici Pula Herculanee i kupili sliku našeg korisnika Luke Grbina. Upravo su taj njegov rad tiskali na promotivne materijale koje su potom darovali poslovnim partnerima. Između ostalog, oslikavali smo platnene torbe koje su izložene na našem štandu na EKO partyu povodom obilježavanja 30 godina Pula Herculanee.

- S obzirom na velik interes za kupnju torbi, ideja nam je u budućnosti oslikavati ili tiskati veći broj torbi, što će biti još jedan mini projekt naših korisnika. U veljači su djelatnici Pula Herculanee posjetili Dnevni centar, poklonili nam dva stabla te ih zasadili, a naše su korisnike kratko podučili kako da o njima brinu, prenose iz Centra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter