medicinska oprema i pomagala

Iz Beča do Pule: Vrijedna donacija Caritasa Bečke nadbiskupije Udruzi tjelesnih invalida rada Istre

| Autor: Jelena Milović
Boris Jurevini nije krio zadovoljstvo vrijednom donacijom (Snimila: Jelena Milović)

Boris Jurevini nije krio zadovoljstvo vrijednom donacijom (Snimila: Jelena Milović)


Udruga tjelesnih i invalida rada Istre dobila je još jednu vrijednu donaciju kroz suradnju s Caritasom Bečke nadbiskupije, preciznije s glavnom sestrom njihovog mobilnog hospicija Nadom Paić. To je samo jedna u nizu brojnih donacija koja u Pulu stižu s ove adrese.

Neophodna oprema

Uvijek je u pitanju vrijedna medicinska oprema i pomagala, kao i medicinske potrepštine, a ovoga puta u vrijednosti od oko šest tisuća eura. Barem tako procjenjuje predsjednik Udruge Boris Jurevini, koji smatra da je donacija možda i veća.

"Javila nam se sestra Nada kako se u Beču donira jedan novi električni krevet, a kako čovjek prodaje kuću trebalo je reagirati. To mi je javila proteklog petka i rekla mi je da po njega mogu doći ovog utorka. Došao sam, razmontirali smo ga i novi krevet s novim dekubitalnim madracem dovezli smo u prostore udruge. Usput, dobili smo i dvije, kako ih mi zovemo, "princeze" (op. a. vrlo praktični toaletni stolac) kao i stoliće za bolesnike. Dobili smo i dosta aparata: saubera, inhalatora i nebulizatora. Standardno, dobili smo i pelena. Ovoga puta čak kubik i pol", nabraja Jurevini koji ne krije zadovoljstvo ovom vrijednom donacijom. Za krevet već postoje kandidati, jer potreba ne nedostaje.

(Snimila: Jelena Milović)(Snimila: Jelena Milović)

"Mi imamo i jedan krevet otprije koji ćemo pokloniti distrofičarima, za njihove ljude. Već nam se javio jedan gospodin iz Umaga jer mu krevet treba za majku. Iako mi je odlazak u Beč naporan, morao sam otići jer bi u suprotnom krevet donirali nekom drugom. Njegova je vrijednost preko dvije tisuće eura, a uz madrac i do dvije tisuće i petsto eura", pojašnjava.

Velike potrebe

Da bi vrijednost bila još jasnija, primjerice, samo profesionalni sauberi - aspiratori koštaju petsto, šesto eura, a Jurevini je ovog puta dovezao takva tri. Prošle godine Jurevini je u Beč po donacije odlazio pet puta, a ove već u tri navrata.

(Snimila: Jelena Milović)(Snimila: Jelena Milović)

"Sljedeće nam je najvjerojatnije odlazak u lipnju, kad ćemo dobiti dvije palete tableta na bazi ibuprofena, na prirodnoj bazi, koje se izrađuju u Njemačkoj. Već ih tri godine dijelimo, a sad ćemo nadomjestiti zalihe. Sve kod nas ide jako brzo, jer su potrebe velike, a vrlo brzo naši članovi saznaju što imamo", opisuje Jurevini dinamiku kojom se potrebna medicinska sredstva zadržavaju u samom prostoru. Iz Beča se uvijek vrati punog kombija. Sve to zahvaljujući odličnoj suradnji sa sestrom Nadom Paić. O ovoj smo rođenoj Šibenčanki već pisali, a riječ je o pravoj dobročiniteljici i prijateljici ove Udruge, koja nikad ne propušta pomoći.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter