RAZMIŠLJA SE O ZAPOŠLJAVANJU UMIROVLJENIKA

Građani Pule na građevinske dozvole čekaju i po godinu i pol dana zbog - kadrovskog problema

| Autor: Doria Mohorović
Ilustracija (Snimio Roni Brmalj / Novi list)

Ilustracija (Snimio Roni Brmalj / Novi list)


Tema građevinskih dozvola ponovno se našla u fokusu na današnjem aktualnom satu sjednice pulskog Gradskog vijeća. Da građani čekaju građevinsku dozvolu po godinu i pol dana, na što su mu se ovih dana požalili, istaknuo je vijećnik Milan Rašula, upitavši je li se razmišljalo da se povuku bivši djelatnici Grada i Županije koji su radili u toj struci, a kako bi se proces izdavanja dozvola ubrzao.

Da kadrovski problem još uvijek postoji, no da se u posljednje vrijeme situacija poboljšala, navela je nadležna pročelnica Sanja Kljaić Dakić. Kako je pojasnila, od predviđenih 18 djelatnika koji bi stvari trebali dovesti stanje u tekuće stanje, trenutno radi 10 djelatnika, odnosno gotovo upola manje. No, usprkos tome podigli su izdavanje akata za 20 do 25 posto u odnosu na prošlih šest mjeseci. Kadar su, kaže, popunili s četiri nova djelatnika, raspisat će natječaj za dodatna dva djelatnika, a još dvije djelatnice se u ljetnim mjesecima vraćaju s porodiljnog dopusta.

Podsjetila je da se unutar Odsjeka izrađuje barem različitih 20 vrsta akata, ne samo građevinske dozvole, ali i da se s ovim problemom suočavaju i susjedne općine i gradovi. Dodala je i da se o mogućnosti da se zapošljavaju osobe u mirovini razmatra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter