predstavljanje

FOTO / Terenski rad: Kandidati županijskog HDZ-a na pulskoj tržnici razgovarali s građanima

| Autor: Jelena MILOVIĆ


Uoči današnjeg stranačkog skupa HDZ-a za središnju Istru u Pazinu, kandidati stranke iz istarskog dijela 8. izborne jedinice postavili su ove subote štand na pulskoj tržnici te razgovarali s građanima. Iskustva s terena su odlična, što im daje razloga za optimizam, odgovorio je Anton Kliman na pitanje o njihovim očekivanjima i predviđanjima ishoda izbora u 8. izbornoj jedinici.

"Imamo dobro izbalansiranu listu, ali sama po sebi ona ne znači ništa, jer mi prije svega volimo istaknuti dosadašnja postignuća Vlade RH koja su izuzetno velika. Posebno u ovoj izbornoj jedinici možemo biti ponosni na ono što se učinilo za Istru, kroz brojne infrastrukturne projekte, što je na neki način podloga za optimizam kojeg imamo; obraniti četiri mandata, ali nadamo se uz jednu dobru kampanju i osviještenost birača koji ne žele riskirati i ne žele ulaziti u avanturizam, već žele imati jednu sigurnost, prosperitet, ali i predvidivost, mislim da možemo dogurati i do petog mandata", mišljenja je predsjednik HDZ-a Istarske županije.

Za kampanju veli da je ona krešendo četiri godine Vlade RH, a poruke koje žele prenijeti građanima, smatra Kliman, građani osjećaju u konkretnim stvarima: veće iznose na plaćama u javnom sektoru, veće mirovine i brigu za ljude, ali i velike projekte u Istarskoj županiji. "Mi nismo niti osjetili energetsku krizu u Hrvatskoj zbog mjera Vlade. Tu je cijena električne energije, plina, goriva - za kojeg imamo jednu od najjeftinijih u cijeloj Europi. To su te poruke", poručio je.

Kliman se dotaknuo i budućih projekta te rekao da je ovog petka objavljen javni natječaj za obnovu istarske željeznice, prvih 60 kilometara. "Jako sam zadovoljan zbog toga jer sam se i osobno snažno angažirao oko tog projekta. Građani Istre možda još nisu svjesni što za nas on znači, osim emotivno.

To je projekt za budućnost; za bolji, efikasniji i zeleniji dolazak turista u našu županiju, ali i za jedan lokalni promet koji će biti izuzetno brz i efikasan. Osim toga razvijat će se niz poslovnih zona oko prometnice", najavio je ovom prilikom. Svojim političkim protukandidatima poručio je da očekuje povijesno najbolji rezultat svoje stranke u 8. izbornoj jedinici.

Primarna poruku koju su ove subote građanima na pulskoj tržnici htjeli prenijeti jest da u Hrvatskoj treba nastaviti sigurnim djelovanjem i održavanjem stanja u sigurnosnim okvirima, uz poštivanje zakona te da je intencija nastaviti pokretati gospodarstvo kako bi se u Hrvatskoj još bolje živjelo, rekla je ovom prilikom Irena Hrstić.

"Najizazovnija će biti demografska politika, s obzirom na situaciju s migracijama koje se događaju u Europi i svijetu. Ono što mi kao istarska regija imamo kao potencijalnu komparativnu prednost, u odnosu na ostatak Hrvatske, jest da smo najzapadnija regija i kombinacija mentaliteta. Demografska politika će biti bitna, ne samo radi održivosti naroda, već i radi održavanja i zadržavanja radnih mjesta.

Mislim da treba pronaći dobar balans između migracijske radne politike i demografske politike. To će biti najveći izazovi, ali izazova se ne bojimo i osobno im se unaprijed veselim", komentirala je Hrstić. I ona smatra da će na ovim izborima polučiti odlične rezultate u 8. izbornoj jedinici, a to bi, kako ona tumači, značilo potencijalno i pet mandata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter