Digitalna pismenost za starije

Tečaj informatike za početnike u Čitaonici kluba umirovljenika u Puli

(Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Pula)

(Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Pula)


Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizira besplatni tečaj informatike za početnike namijenjen umirovljenicima koji žele usvajati nove vještine i znanja koje će po završetku tečaja moći implementirati u svoj svakodnevni život.

Tečaj će se održavati u Čitaonici kluba umirovljenika (Giardini 14) tijekom ožujka, i to srijedom (6., 13., 20. i 27. ožujka 2024.) od 10 sati. Program tečaja obuhvaća osnove rada na računalu i osnove interneta: polaznici će naučiti osnove korištenja Worda, pretraživanja interneta, otvaranja i pisanja e-mailova i slične vještine potrebne pri korištenju računala i/ili tableta.

Radionice će voditi volonter Knjižnice Dinko Zelić. Broj polaznika radionice je ograničen pa su prijave za sudjelovanje obvezne. Zainteresirani umirovljenici mogu se upisati osobno u Čitaonici kluba umirovljenika ili pozivom na broj telefona (052) 219 000. Upisi traju do 5. ožujka, odnosno do popunjenja mjesta. Budući da se radi o ciklusu povezanih susreta, od polaznika informatičkog tečaja očekuje se redovito pohađanje.

Ovaj tečaj jedan je od programa na temu digitalne pismenosti koje Knjižnica organizira tijekom cijele godine za različite dobne i interesne skupine. S razvojem uporabe digitalnih tehnologija u svakodnevnom životu, važnost posjedovanja digitalnih vještina sve više dolazi do izražaja jer postaju ključne za aktivno sudjelovanje u modernom okruženju. Drugim riječima, digitalna pismenost postala je životnom vještinom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum