Humanitarna akcija "Zajedno za Mihaela"

Za liječenje 14-godišnjeg dječaka iz Premanture sredstva se prikupljaju na Todorovom antistand-upu i koncertu brojnih glazbenika u Domu hrvatskih branitelja

| Autor: Jelena Milović
Mihael se sada kreće u kolicima, a na nogama može proći samo nekoliko metara (Snimila Jelena Milović)

Mihael se sada kreće u kolicima, a na nogama može proći samo nekoliko metara (Snimila Jelena Milović)


Humanitarna akcija "Zajedno za Mihaela" ulazi u svoju završnicu te krajem ovog tjedna donosi dva programa u Puli; stand up show i koncert.

U petak će u u Caffe baru La Resistance očekuje nas Todorov Stand up show, a najavljuje se super zabavu. Legendarni Todor razveselit će i nasmijati posjetitelje svojim stand-upom, a najavljen je i nastup DNA benda (Dario i Anja).

Todor će ujedno biti voditelj licitacije fotografija Branislava Danevskog koje će biti izložene u prostoru kafića. Cijena ulaznice je minimalna donacija sedam eura, a cjelokupni prihod ide za Mihaela.

Palčić iz Premanture

U subotu će biti održan humanitarni koncert istoimenog naziva - "Zajedno za Mihaela".

"Pridružite nam se na večeri punoj glazbe, ljubavi i solidarnosti. Naš humanitarni koncert okupit će talentirane glazbenike koji će svojim nastupima podržati našu misiju i pomoći malom Mihaelu. Pronađite užitak u glazbi i osjećajte se dobro znajući da svojim prisustvom podržavate važan cilj. Pokažimo zajedno snagu zajedništva i ljubavi prema Mihaelu", pozivaju organizatori koncerta, Kršćanska adventistička crkva u Puli i Adra.

Nastupit će gospel ansambl Agape, zbor Cantus PoPuli, Bruno Krajcar i Leonarda Budija. Vrata Doma hrvatskih branitelja otvaraju se u 18 sati, a koncert započinje u 19 sati. Ulaz je besplatan, a svi koji se odazovu, mogu donirati iznos ovisno o svojim mogućnostima.

Mihael je 14-godišnji dječak iz Premanture. Učenik je sedmog razreda pulske Škole za odgoj i obrazovanje u Puli. Rođen je u Rijeci kao "palčić", s 23 tjedna gestacijske dobi. Sada se kreće u kolicima, a na nogama može proći samo nekoliko metara. Ima celebralnu paralizu, a oštećen mu je i centar za govor i fina motorika. Nema mentalnih oštećenja.

Za terapije 20.000 

Službene dijagnoze su paralysis cerebralis, pedes equini, diparesis spastica, usporen govorni razvoj i još mnoge druge. Kako nije pravilno rastao i nije mogao stati na puno stopalo, napravljena mu je operacija za produžetak tetiva na obje noge. Sada može stati na puno stopalo. Poslijeoperativni oporavak se zakomplicirao, ležao je u krevetu 1,5 godinu i došlo je do atrofije mišića.

Tromjesečna terapija za Mihaela u Zagrebu, s njemu prijeko potrebnim terapijama i neurorehabilitacijom, iznosi 20 tisuća eura za jedan ciklus od tri mjeseca, bez troškova života i smještaja u drugom gradu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter