disko Colosseum u hotelu pula

Nekad popularni pulski diskač privlači mlade i stare. Svi sanjaju isto - da se ponovno napravi diskoteka u gradu

| Autor: Ian Tataj
Marko Grbac Knapić za dj-evskom konzolom

Marko Grbac Knapić za dj-evskom konzolom


Nekad izuzetno popularni pulski disko Colosseum - jedino preostalo mjesto u Puli gdje se i dalje može plesati pod ikoničnom disko kuglom, već skoro dva mjeseca »diše« kao nekoć.

Dana 13. siječnja, Marko Grbac Knapić i DJ Bebetto Bebe, krenuli su ondje sa svojim tematskim večerima, pa su tako do danas održali njih pet, a ove subotnje večeri je u neku ruku završen jedan ciklus, kroz ex-Yu rock večer s kakvom su i započeli. Veselje, ples i dobra vibra, kakvu je primjetio Knapić u subotu, pak, nastavit će se još neko vrijeme, jer je kazao da mu je uprava Hotela Pula javila da još ima vremena za njihove »posljednje plesove«, te da je izgledno da će do travnja moći koristiti prostor.

"Igra rok 'en' rol cela Jugoslavija" - i Pula"Igra rok 'en' rol cela Jugoslavija" - i Pula

Ova nadasve puležanska rock atmosfera i, vjerojatno, glazbena selekcija, privuku na stotine ljudi svake od tih večeri, a posebno je zanimljiv dobni presjek »partijanera« prisutnih u tom mjestu. Glazba koja se puštala na većini disko večeri je bila ona koja bi možda apelirala najviše na one koji su odrastali u 80-ima ili 90-im godinama prošlog stoljeća, no veći je broj gostiju zapravo bio puno mlađih generacija - pretežito, radi se o pulskim srednjoškolcima, fakultetlijama i onih koji u Jugoslaviji nisu stigli živjeti.

Borna Černe, iz pulske gimnazije, zajedno s društvom, mahom pripadnika bendova koji sviraju i na pulskoj mikrofonijadi ondje provodi subotnje večeri, i kazao je da niti jednu dosad nije propustio, a mnogi su se drugi složili da je odličan izbor glazbe.

Mladi, no očito izrazito zainteresirani za ex-Yu rock scenu, uz penetrirajuće i legendarne hitove Partibrejkersa, i Električnog orgazma, energično su plesali, a kada je zasvirala pjesma »Igra rok ‘en’ rol cela Jugoslavija«, atmosfera se rasplamsala, ruke su se dizale u zrak, i cijela dvorana je odzvanjala. Dok su malo stariji okupirali šank i gornju »terasu« Colosseuma, mladi su bili ti koji su »udarnički« rokali - i znali gotovo svaki stih tih legendarnih pjesama - možda i one koje su stariji zaboravili.

Poznavatelji te glazbe su potvrdili da su neke pjesme puštane u subotu relativno opskurne, no mladi Puljani i Puljanke su svejedno bili upoznati i dobro potkovani. Činilo bi se da ex-Yu rock još živi u Puli, i da je ideja o pokretanju večeri u HP-u veoma uspješna, te možda čak dovede do sna kojeg mnogi sanjaju; da se ponovno napravi diskoteka u gradu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter