NAKON OBJAVE RJEŠENJA SLUŽBENIČKOG SUDA ISTARSKE ŽUPANIJE

Damir Prhat: "Riječ o nepotrebnom i nadasve štetnom postupku koji se vodi protiv mene od strane gradonačelnika Zoričića"

| Autor: Tea Tidić
Damir Prhat / Filip Zoričić (Arhiva Glasa Istre)

Damir Prhat / Filip Zoričić (Arhiva Glasa Istre)


Nakon jutrošnje informacije koju smo dobili iz Grada Pule da je Službenički sud Istarske županije donio Rješenje kojim je bivšem pročelniku Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Grada Pule Damiru Prhatu utvrdio odgovornost za tešku povredu službene dužnosti u dvije točke, oglasio se i Damir Prhat.

- Službenički sud Istarske županije donio je Rješenje kojim je u cijelosti odbacio teze gradonačelnika Filipa Zoričića o tome da sam svjesno lagao na sjednici Gradskog vijeća i da sam počinio teške povrede službeničke dužnosti, te sam gotovo u potpunosti oslobođen odgovornosti.

Službenički sud je, isto tako, Rješenjem utvrdio moju odgovornost, za djela kako je navedeno, te je za isto izrekao kaznu koja je Zakonom propisana za lake povrede službeničke dužnosti.

Nakon detaljne analize danas pristiglog Rješenja, u dogovoru s odvjetnikom Tizianom Sošićem, podnijeti ćemo žalbu Višem službeničkom sudu, s obzirom da smatram kako nisam počinio ni lake povrede službeničke dužnosti te ćemo isto dokazati u daljnjem postupku.

Ovim se potvrđuje moja izjava od prije godinu dana, da je riječ o nepotrebnom i nadasve štetnom postupku koji se vodi protiv mene od strane gradonačelnika Zoričića, ističe Prhat.

Kako je Glas Istre već pisao, Rješenjem je utvrđena odgovornost Damira Prhata u dvije točke - prva je da je 12. prosinca 2022. uputio u postupak donošenja Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o kupoprodaji nekretnina (Immobilien Neuban d.o.o.), a da prethodno nije osobno provjerio jesu li bile ispunjene sve pretpostavke za upućivanje prijedloga spomenute odluke u postupak donošenja, odnosno za usvajanje predmetne odluke na Gradskom vijeću Grada Pule.

Druga je točka da je 3. siječnja 2023. vijećniku pulskog Gradskog vijeća Marinu Lerotiću dostavio nepotpune podatke i dokumentaciju temeljem podnesenog zahtjeva za pristup informacijama.

Damiru Prhatu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10% ukupne plaće u mjesecu u kojem je kazna izrečena za vrijeme jednog mjeseca.

Valja napomenuti da je već rano jutros pulski gradonačelnik Filip Zoričić istaknuo da neće komentirati predmetni postupak sve dok isti ne postane izvršan, odnosno pravomoćan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter