Službenički sud Istarske županije utvrdio odgovornost

Bivši pročelnik Grada Pule Damir Prhat odgovoran za teške povrede službene dužnosti

| Autor: Tea Tidić
Damir Prhat (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Damir Prhat (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Službenički sud Istarske županije donio je jučer Rješenje kojim je bivšem pročelniku Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Grada Pule Damiru Prhatu utvrdio odgovornost za tešku povredu službene dužnosti u dvije točke.

Prva je da je 12. prosinca 2022. uputio u postupak donošenja Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o kupoprodaji nekretnina (Immobilien Neuban d.o.o.), a da prethodno nije osobno provjerio jesu li bile ispunjene sve pretpostavke za upućivanje prijedloga spomenute odluke u postupak donošenja, odnosno za usvajanje predmetne odluke na Gradskom vijeću Grada Pule.

Druga je točka da je 3. siječnja 2023. vijećniku pulskog Gradskog vijeća Marinu Lerotiću dostavio nepotpune podatke i dokumentaciju temeljem podnesenog zahtjeva za pristup informacijama.

"Na navedeni način Službenički sud Istarske županije utvrdio je postupanje na nesavjestan i nemaran način, odnosno protivno Zakonu o pravu na pristup informacijama. Slijedom toga, izrečena je novčana kazna u iznosu od 10 % ukupne plaće u mjesecu u kojem je kazna izrečena na vrijeme od jednog mjeseca.

Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba Višem službeničkom sudu u Zagrebu, u roku od 15 dana od dana dostave rješenja. Udaljenje iz službe Damira Prhata traje do okončanja postupka zbog teške povrede službene dužnosti", navode iz Grada Pule.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić istaknuo je da neće komentirati predmetni postupak sve dok isti ne postane izvršan, odnosno pravomoćan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater