POTREBNO 10 tisuća EURA

FOTOGALERIJA / Na odlično posjećenoj Mikrofonijadi pulski gimnazijalci skupljali donacije za glazbeni studio

| Autor: Jelena Milović


U cilju opremanja školskog glazbenog studija u kojem bi se današnje i sve buduće generacije pulskih gimnazijalaca kreativno mogle izražavati, razvijati svoje glazbene i druge talente, učenici Gimnazije Pula organizirali su večeras gimnazijsku Mikrofonijadu i donatorski koncert u velikoj dvorani Caffe bara La Resistance (Ozad Arene).

Upad je bio slobodan, a davali su se dobrovoljni prilozi kako bi se čim prije došlo do cilja - skupljanja iznosa od nekih desetak tisuća eura, koliko im za tu namjenu treba. Ovo je bio jedan od načina kako da do njih dođu, premda se donacije skupljaju i dalje.

Mikrofonijada je bila odlično posjećena, a publika je isto tako odlično prihvatila nastupe mladih glazbenika. Program je započeo učeničkim zborom, vokalnim duetom, stand up komičarem te se nastavio nastupima bendova Abacus, Akrobate, Audioclot i FM-13. Da je rock u Puli još uvijek živ i vitalan, dokazivali su svakom sljedećom numerom, a sve kako bi svoju energiju i stvaralaštvo pokazali u najboljem svjetlu. 

U manjem prostoru La Resistance bile su izložene fotografije Gimnazijskog foto kluba na temu glazbenog studija i gimnazijskih Mikrofonijada. Uglavnom, mladi su gimnazijalci na najbolji mogući način predstavili svoju školu, ali i poslali poruku koliko im je stalo da glazbeni studio, u svom punom sjaju, osvane u njihovoj školi.

Inače, donacije se primaju i dalje i u obliku glazbene opreme ili financijskih sredstava koja se mogu uplatiti na žiroračun Gimnazije Pula: GIMNAZIJA PULA, IBAN: HR2724070001118014680. Sutra bi trebalo biti poznato koliko se sredstava ovom prilikom skupilo.

Studio će omogućiti učenicima da sviraju u svojim bendovima, snimaju glazbu i glazbene spotove, ali i stvaraju podcaste, surađuju s lokalnom kulturnom scenom, organiziraju radionice i predavanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter