DRUGI DAN REGATE u PULI

32. Sveti Nikola - sve klase imaju više od 5 jedrenja, regata je uspjela

| Autor: Glas Istre
(Foto: Marketing Vega)

(Foto: Marketing Vega)


Drugog dana regate Sveti Nikola desio se izvanredan događaj, čak je 430 optimista ušlo u cilj u razmaku od 18 minuta. Odjedreno je po 3 jedrenja za sve klase, što znači da je regata uspjela. 

Nakon 6 jedrenja u klasi ILCA 7 uvjerljivo vodi Alessio Spadoni iz Trsta sa čak 6 prvih mjesta. Alessio je dugi niz godina pobjeđivao u raznim klasama na Svetom Nikoli. Na drugom mjestu je Antun Tomašević iz Splita, a na trećem Massimiliano Antoniazzi iz YC Adriaca.

(Foto: Marketing Vega)(Foto: Marketing Vega)

U klasi ILCA 6 najbolji je Antonio Pascalli iz Riva del Garde, na drugom mjestu je Puljanin Tedi Leonardelli, a treći je i dalje Alessandro Cirinei također iz Riva del Garde.

Najbolja djevojka u ovoj klasi je Alina Shapovalova iz Ukrajine, ispred Tee Peteh iz pulskog Uljanika i Finkinje Vanesse Voutilainen.

(Foto: Marketing Vega)(Foto: Marketing Vega)

U klasi ILCA 4 najbolji je Alberto Avanzini iz Bardolina, drugi je Josip Tafra iz Splita, a treći Jeremias Pirkryl iz Češke. Najbolja djevojka je Iiris Sepponen iz Finske, ispred Antee Alujević iz Splita i Zombor Zore iz Mađarske.

U najbrojnijoj klasi Optimist, poveo je Andrea Demurtas iz Riva del Garde, druga je Olha ubianska iz Ukrajine koja jedri za JK Split, a treći Leanardo Scialpi iz Bardolina. U ženskoj konkurenciji druga je Sofia Barteotti iz Riva del Garde, a treća Hvaranka Nina Marušić koja jedri za JK Split.

(Foto: Marketing Vega)(Foto: Marketing Vega)

Regata se nastavlja u nedjelju kad su na programu i posljednja 3 jedrenja, nakon kojih je predviđena podjela nagrada, oko 17 sati na pulskom Mornaru.

Uz nagrade najboljima, dijelit će se nagrade Memorijal Vladimir Barbić za najbolji klub za koji se zbrajaju po 4 takmičara u klasi Optimist i najbolji u svakoj klasi za klasu ILCA, dok će na lutriji sretni dobitnik dobiti novu jedrilicu klase Optimist i karbonski jarbol za klasu ILCA.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater