dovršena akcija "Snažne žene za svijet bez nasilja"

Članice Inner Wheel kluba Pula dostavile slatke darove Sv. Nikole djeci Sigurne kuće Istra

| Autor: Glas Istre
(Foto: Inner Wheel klub Pula)

(Foto: Inner Wheel klub Pula)


Sveti Nikola zadužio je članice Inner Wheel kluba Pula da djeci smještenoj u Sigurnoj kući Istra dostave njegove slatke darove te je danas nekolicina članica posjetila djelatnice Sigurne kuće Istra. Našle su se i Krampusovea šibe, za svaki slučaj!

Pri zajedničkom susretu ujedno je zaključena humanitarna akcija IWK-a Pula "Snažne žene za svijet bez nasilja" koja je započela u lipnju prošle godine s ciljem opremanja stanova u kojima su se još do kraja godine završavali građevinski radovi. Nakon toga su se stanovi postupno popunjavali potrebnom opremom, zamjenjivale su se dotrajale stvari i  kupovali novi ormari, kreveti, madraci, posteljina, ručnici, stalaže, slavine, bijela tehnika, oprema za kuhinju – stolovi, stolice, sitni inventar, svjetiljke, zavjese, računalo, sigurnosna kamera te božićni ukrasi.

IWK Pula je u tu svrhu organizirao 22. humanitarni koncert u INK – Gradskom kazalištu Pula 14. lipnja prošle godine u suradnji s pulskom Glazbenom školom I. M. Ronjgova.

Koncert je tijekom godina prepoznat u Puli kao pravi kulturni događaj, kojim se perspektivnim glazbenicima omogućuje promocija njihovog rada, stjecanje iskustva koncertnih nastupa pred auditorijem, čineći pritom dobro djelo, što su mladi glazbenici sa svojim profesorima prepoznali. Koncertom se, također, promovira djelovanje njihove škole, uostalom kao i sama klasična glazba.

Zaključno s 29. kolovoza prošle godine prikupljeno je ukupno 9.620,25 eura. Ovaj iznos uključuje i donacije ostalih 12 hrvatskih IW klubova tako da je ujedno riječ o godišnjoj akciji IW Distrikta 191 Hrvatska.

Jadranka Černjul, koordinatorica Sigurne kuće, izjavila je: "U 17 godina rada u Sigurnoj kući Istra smještaj je pronašlo 420 osoba (198 žena i 220 djece), dok je više od 1100 žena dobilo pomoć kroz savjetodavni rad. Sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji utrošena su za opremanje prostora, koji je trebalo adaptirati i poboljšati uvjete boravka naših štićenica. Nije prvi put da nas Inner Wheel klub Pula podržava, njihova pomoć i podrška za nas su izuzetno važni. Zahvaljujemo svim članicama jer su prepoznale potrebe žena i djece koji borave u skloništima Sigurne kuće Istra i zato što su svojom akcijom usmjerile pažnju javnosti prema sve većem društvenom problemu nasilja u obitelji."

Inner Wheel je međunarodna ženska organizacija, osnovana u Manchesteru, čijih više od 100.000 članica djeluje u stotinjak zemalja svijeta, a sljedeće godine obilježava 100 godina postojanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum