Međunarodni dan volontera

Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program

| Autor: Glas Istre
(Foto GKČ Pula)

(Foto GKČ Pula)


Na Međunarodni dan volontera Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, objavljuje svoje Smjernice za volontere i poziv za volontiranje u Knjižnici.

Međunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca, a njime se daje priznanje svima koji su svojim nesebičnim angažmanom stavili svoje znanje, trud i slobodno vrijeme u funkciju općeg dobra i pomaganja zajednici, gradeći usput i vlastito životno i radno iskustvo. Njihov broj je iz dana u dan sve veći.

Volontiranje može doprinijeti poboljšanju i unaprjeđenju knjižničnih usluga, ali i potaknuti uključivanje svih članova lokalne zajednice na sudjelovanje u poboljšanju kvalitete života. Također, volontiranjem se stječu nova znanja i vještine, iskustva i poznanstva.

Iz Knjižnice pozivaju sugrađane na sve oblike volonterske suradnje kojima bi mogli obogatiti sebe, ali i djelatnost ustanove. Sukladno Zakonu o volonterstvu, volonteri u Knjižnici mogu biti uključeni u pojedine segmente rada, osim one na stručnim poslovima.

Knjižnica trenutno traži volontere i poziva sve zainteresirane za:

  • održavanje kreativnih i informatičkih radionica u Čitaonici kluba umirovljenika,
  • pomoć na radionicama na Odjelu za djecu i mlade.

"Bavite li se slikarstvom, fotografijom, pisanjem, čitanjem, glumom ili bilo kakvom umjetnošću, Knjižnica je otvorena za vaš doprinos. Isto tako, ako je vaše područje znanost ili tehnologija, za vas ima mnogo kreativnoga prostora. Imate li želju podijeliti svoje znanje, uz našu pomoć održite npr. vježbe čitanja, kreativnog pisanja, početničkog programiranja, rada u raznim računalnim programima, izrade uporabnih predmeta i sl., zajedno možemo osmisliti razne tematske radionice.

Imate li ideju za neki poučan i značajan projekt, rado ćemo osmisliti način da se koncept provede u djelo. To su samo neki od prijedloga, druge možete iznijeti sami, a mi ćemo procijeniti je li njihova realizacija moguća", napominje se u pozivu.

Osobe zainteresirane za volontiranje u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, mogu se javiti na mail: info@gkc-pula.hr ili osobno u knjižnici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini