ponovo na dražbi

Država i dalje prodaje Uljanik, cijena ostaje nepromijenjena

| Autor: Glas Istre
(Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)

(Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Nakon odgode od mjesec dana, na Trgovačkome sudu u Pazinu ponovno je održana Skupština vjerovnika Uljanik Brodogradnje 1856. Država kao većinski vjerovnik odlučila je da se nastavi s pokušajem prodaje tvrtke. Ovoga puta cijenu nisu snižavali.

Gradnja 526, nedovršeni brod za prijevoz stoke, adut je kojim je Uprava Uljanika željela odgoditi nastavak prodaje tvrtke. Tvrde da za brod imaju više kupaca no da im za to treba više vremena, javlja HRT.

- To je jedan proces koji traje, jer, kao gradnja i radovi koji se još trebaju obaviti da bi gradnja bila plovna ili po željama kupaca, to je nešto što traje, pregovori traju i traženje odgode je bilo zbog toga, nažalost odgoda je prihvaćena uvjetno, rekao je Samir Hadžić, direktor Uljanik Brodogradnje 1856.

Država od Uprave Uljanik Brodogradnje traži jamstvo da će gradnju 526 doista i prodati.

- Dokaz o ozbiljnosti ponuda i Poslovni plan na koji će se način ta sredstva utrošiti u smislu daljnjeg poslovanja, kazao je Loris Rak, stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta.

Prodaja se više ne smije odgađati, stav je države, većinskog vlasnika Uljanik Brodogradnje.

- Ukoliko zbilja dođe do nekih ozbiljnih ponuda za prodaju broda 526, ovlastili smo stečajnog upravitelja i sve vjerovnike da zastanu i sami donesu odluku o zastoju na 45 dana, objasnila je Nevenka Kovčalija, predstavnica RH, zamjenica županijskog državnog odvjetnika.

Većinski paket Uljanik Brodogradnje nudit će se ponovno na javnoj dražbi po staroj cijeni od 9,7 milijuna eura, piše HRT.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini