Ukrajinka s pulskom adresom

Olesia Rusinova među osam izvanrednih žena po izboru European Women's Leadership Award

| Autor: Mladen Radić
Olesia Rusinova

Olesia Rusinova


Olesia Rusinova, Ukrajinka koja već nekoliko godina živi i kao umjetnica i aktivistica djeluje u Puli, izabrana je među osam dobitnica Europske nagrade za žensko vodstvo (European Women's Leadership Award  - EWILA).

- U svijetu kojim dominiraju muškarci i novac, dodjela ove nagrade iznimnim ženama način je da se osvijetli snaga i hrabrost za koju one "nose baklju". Zato se već pet godina dodjeljuje ova nagrada, kažu organizatori.

Žiri je odabrao osam ličnosti za 2024. godinu - fokusirajući se na žene koje su u određenom trenutku svog života morale svladati izazove, odlučile slijediti svoj san, raskinuti s tradicionalnim obvezama oko sebe, izazovu područja u kojima dominiraju muškarci, ponašaju se s poštovanjem kako bi dali primjer svim onim ženama koje se (još) ne usuđuju podići svoj glas i razviti svoj potencijal.

Uz Rusinovu tu su Manon Brulard (Belgija), Barbara Dietrich (Poljska/Njemačka), Marième Fall-Albertini (Senegal/Francuska), Vera Futurjanski (Kazahstan/Njemačka/Dubai), Barbara Helfferich (Njemačka/Belgija), Christelle Prat (Fidži) i Rita Maria Zniber (Maroko).

Njima će se odati počast 29. siječnja tijekom ceremonije u predstavništvu njemačke pokrajine Hesse u Bruxellesu.


Podijeli: Facebook Twiter