humanitarna prodaja

Članice Kluba Gea Pula prodavale vlastite rukotvorine: Prikupljenim sredstvima financira se rad Kluba

| Autor: Jelena MILOVIĆ
(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)


Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula gostovao je danas u Max Cityju gdje su članice kluba prodavale rukotvorine koje su same izradile. Već od samog "otvaranja" štanda posjetitelji su pokazalo izniman interes i kupovinom, sudjelovali u humanitarnoj akciji, jer za Klub Gea mnogi već znaju i prepoznaju njegov značaj.

- Danas nas je ovdje desetak, mijenjamo se na štandu svaka tri sata. Ovdje "gostujemo" već godina i ljudi nas poznaju, otkrila nam je volonterka Vesna Glavaš, jedna od članica Kluba.

Osim aranžmana, vrlo brzo su prodani i vijenčići za vrata, a sve je jučer bilo ponuđeno bilo je tematski, božićno. Vrijedne članice Gee okupljale su se dvaput jedno na radionicama u Klubu, no rukotvorine su izrađivale i kod kuće.

- Materijali su razni, nešto smo kupile, a koristile smo i puno stvari koje smo imale kod kuće. Imamo male boriće, ukrase za božićno drvce, a imale smo i jako puno adventskih aranžmana za bor koji su brzo planuli. Bilo je jako puno posla, a vjerujem da ćemo prodati i ovo što je ostalo, zadovoljno nam je kazala Glavaš.

Kad je o kupovini riječ, na štandu Kluba Gea vrijede neka druga pravila.

- Koliko tko da, sve je na dobrovoljnoj bazi.

Sredstva koja se prikupe od humanitarne prodaje koriste se za pomoć članicama kluba, nabavku lijekova, limfnu drenažu, rad stručnjaka u savjetovalištu i sve ono čime im se može pomoći i olakšati borbu s bolešću. Klub trenutno ima dvjestotinjak članica, a koliko je ovaj potreban i značajan, potvrđuje i sama Glavaš. Ona je u Gei već 12 godina, otkako se razboljela, i vrlo je zahvalna na svoj pomoći koju je dobila.

- Jako smo sretni što imamo udrugu u Puli jer sve ono što nam treba to imamo organizirano u Gei, s puno otvorene pohvale govori Glavaš čije je zdravstveno stanje sada dobro i pod kontrolom.

Jedna drugoj, veli nam, daju puno podrške, a upravo je osjećaj da nisu same no što Klub održava sve ove godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter