ODRŽANA OSNIVAČKA KONVENCIJA

Osnovan Forum mladih SDP-a Pule, za predsjednicu izabrana Matilda Nikić

| Autor: Tea Tidić
Forum mladih SDP-a Pule (Foto: SDP Istra)

Forum mladih SDP-a Pule (Foto: SDP Istra)


U Puli je u petak održana osnivačka Konvencija Foruma mladih SDP-a Pule. Za predsjednicu je izabrana Matilda Nikić, a za potpredsjednika Moris Nikolić.

Konvenciji su prisustvovali članovi pulskog SDP-a, predsjednik Igor Belas i tajnik Siniša Gordić te članovi Gradskog odbora Amir Rušiti i Matija Tomac, predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Lovro Lukavečki, koordinator Foruma mladih SDP-a Istarske županije Dominik Mohorovičić, kao i savjetnik za komunikacije Foruma mladih Gorki Bajrić te nekoliko predsjednika i predstavnika drugih foruma mladih.

Okupljenima se uvodno obratio Lovro Lukavečki, koji je iskazao oduševljenje brojem mladih koji aktivno žele djelovati kroz SDP u Puli te istaknuo značaj i važnost organiziranja i djelovanja mladih na svim razinama i kako upravo mladi trebaju imati mogućnost aktivnog uključivanja u politiku, kreiranja politika za mlade, kako bi svojim idejama doprinijeli razvoju lokalnih zajednica te ih učinili razvijenijima i boljima za život svih. Pulskom Forumu mladih poželio je sreću u daljnjem radu i iskazao punu podršku od strane Foruma mladih SDP-a Hrvatske novoizabranoj predsjednici.

Predsjednica Matilda Nikić se u svom govoru zahvalila na iskazanom povjerenju. Istaknula je kako će težiti ostvarenju zacrtanih ciljeva te zastupati interese mladih grada Pule u svim segmentima društva, od obrazovanja, kulture, sporta, socijale, do pitanja priuštivog stanovanja i boljih radnih mjesta.

Predstavljen je i Program rada novog rukovodstva s primarnim ciljem poticanja mladih da se uključe u politiku, da djeluju u radu Savjeta mladih, studentskim zborovima, učeničkim vijećima, udrugama te organizacijama mladih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter