Policija kaže da izlaze na svaku dojavu o buci u noćnim satima

Remete miran san građana: Motori noću jure i turiraju i na Monte Magnu

| Autor: Jelena Milović
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Voli li netko motore ili ih ne voli, potpuno je irelevantno ako buka koju oni stvaraju nekome remeti san. Može se čak i voljeti motore, ali istovremeno htjeti sebi priuštiti mirnu noć. Također, netko ima sreće da spava neovisno o buci koja se odvija na ulici, pa tako i potpisnica ovih redaka, ali neki nisu te sreće. Da smo svi isti, valjda bi se i zbog te činjenice uspjeli posvađati. Budući da nismo, svatko će pronaći nešto što ozbiljno smeta njegovoj životnoj kvaliteti, pa je svakako uputno čuti i njihovu stranu. Oni koji se javljaju žaleći se na buku motora, zasigurno imaju lakši san ili u svom domaćinstvu imaju malu djecu koja itekako reagiraju na vanjsku buku.

Nakon našeg članka o pritužbama građana na buku koju noću stvaraju motori na Verudi i Stoji, javila nam se Puležanka s Monte Magna radi istog problema.

- Ja tu nesnosnu buku čujem i na zaobilaznici kod Lidla, u Ulici Proštinske bune, pa prema Pula City Mallu. Svaku večer između 20 sati i pola noći, a nekad i kasno u noći, jure motociklisti i automobili, turiraju i stvaraju nesnosnu buku. To je stvarno nepodnošljivo, moje se dvogodišnje dijete skoro svaku večer budi radi toga, uznemireno i u plaču. Dva puta sam to anonimno javila policiji, preko njihove aplikacije, i moja prijava je navodno zaprimljena, ali ništa se ne događa i ne poduzima po tom pitanju, kaže ona. Kako je moguće da nitko ništa ne poduzima, da policija ne provodi kontrolu brzine i ne zaustavlja te motocikliste?, pita se ova Puležanka.

Na to iz Policijske uprave istarske tvrde da na dojavu građana odmah izlaze na mjesto događaja, kako bi poduzeli mjere radi sigurnosti cestovnog prometa. U međuvremenu će svakome nešto smetati, nekima i dalje buka, a drugima oni kojima buka smeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum