REAGIRANJE

Bojanić: Cijene parkinga su cijelo vrijeme dostupne na našim stranicama

| Autor: Glas Istre
Branislav Bojanić (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Branislav Bojanić (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Branislav Bojanić, direktor Pula parkinga, poslao je reagiranje koje prenosimo u cijelosti:

"Sukladno odredbama članka 40. Zakona o medijima tražimo objavu ispravka netočnih informacija i zaključaka iznesenih u tekstu objavljenom u tiskanom izdanju Glasa Istre 31. svibnja pod naslovom "Od sutra skuplji parking - cijene još uvijek nepoznate", koji potpisuje novinar Paolo Gregorović.

Doduše teško je uopće odlučiti odakle krenuti s ispravkom s obzirom na to da se radi o krajnje neobičnoj novinskoj formi u kojoj se novinar upustio u gatanje cijena parkinga na pulskim parkiralištima u ljetnom režimu naplate, temeljeći tu svoju aktivnost na lažnoj tvrdnji da na internetskoj stranici www.pulaparking.hr ljetni cjenik ni dan prije stupanja na snagu "nije dostupan".

Cjenik jest dostupan, a poveznica označena s "Cjenik usluga po zonama / posebnim parkiralištima" za njegovo preuzimanje nalazi se na internetskoj stranici Pula parkinga na adresi www.pulaparking.hr/cijenik_usluga/ već mjesecima, točnije od sredine ožujka kada je on usuglašen i odobren od strane vlasnika Grada Pule, te potpisan od strane direktora.

S obzirom na to da se radi o čak 15 različitih zona naplate (5 redovnih i 10 posebnih) cjenici za oba režima naplate (zimski i ljetni) mogu se preuzeti u PDF formatu, te svi zainteresirani jednostavno i u nekoliko klikova mogu doći do informacija i cijena u svim zonama.

Zbog čega to nije pošlo za rukom novinaru Glasa Istre teško je nagađati, no ako baš i nije vičan korištenju interneta kao izvora relevantnih informacija, činjenica je da ih je mogao zatražiti u Pula parkingu i nesporazum bi svakako bio izbjegnut.

Ovako se teško oteti dojmu da glavni cilj njegova teksta nije bio informirati građane o ljetnom režimu naplate i novim cijenama parkinga u Puli koje su od danas stupile na snagu, već isključivo dati "packu" Pula parkingu insinuirajući nam, kroz naslov i opremu teksta, krivnju i neprofesionalnost na temelju potpuno lažnih argumenata.

Da je cilj novinaru bila informacija o ljetnom cjeniku parkinga u Puli, mogao ju je vrlo lako pronaći i kroz tražilicu Google, pa čak i u arhivi Glasa Istre koji je poput mnogih drugih medija 13. ožujka izvijestio o donošenju novog cjenika u tekstu znakovita naslova "Pula parking objavio cjenik".

Dakle Pula parking doista s današnjim danom uvodi ljetni režim naplate na parkiralištima, a osim cjenika koji se nalazi na našim internetskim stranicama naši vrijedni djelatnici tijekom večeri i noći potrudili su se da nove cijene vidljivo budu istaknute i na tablama u svim zonama naplate.

Zaključno, tko je u ovoj priči ispao na kraju ozbiljan i poslovan, a tko neprofesionalan prosudit će vrlo lako javnost, no činjenica je da nam ovakvi tekstovi ipak čine poslovnu i reputacijsku štetu zbog čega ćemo biti prinuđeni zatražiti i pravnu zaštitu", ističu iz Pula parkinga", piše u reagiranju. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom