I DO 10 PUTA SKUPLJE

Pulski Možemo usporedio cijene parkiranja u Puli i Poreču, s naglaskom na umirovljenike. "Ovo pokazuje bezobzirnost pulske gradske uprave"

| Autor: Glas Istre
Jedna od pulskih parking tabli (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Jedna od pulskih parking tabli (snimio Milivoj MIJOŠEK)


"Ako se cijene parkiranja u Puli usporede s cijenama u Poreču, može se shvatiti bezobzirnost gradske uprave i Pula parkinga prema svojim građanima, kao i socijalna neosjetljivost za financijski najugroženije građane - umirovljenike", pišu danas iz pulskog Možemo.

"Umirovljenici u Poreču godišnju kartu za parkiranje na tri glavna gradska parkinga plaćaju samo 100 kuna. U Puli nema nikakvih povlastica za umirovljenike za kupnju godišnje parkirne karte. Ona iznosi, kao i za sve druge građane, gotovo 5 puta više -  478 kuna (cijena ako se kupuje godišnja karta).

Ako niste umirovljenik, a imate prebivalište u Poreču, godišnju kartu za tri glavna gradska parkinga raspoređena po cijelom gradu platit ćete 200 kuna. Drugim riječima, za cijenu dvije redovne porečke cjelodnevne karte, građani Poreča imaju parking za cijelu godinu.

Premda građani koji žive u starogradskoj jezgri Pule imaju jedini pravo ući u holders only zonu, ni oni nemaju osigurano parkirno mjesto. Za to pravo sada mjesečno moraju izdvojiti 100 kuna, odnosno dvostruko više nego prije holders only sustava. Povlastice za umirovljenike koji žive u području zone holders only ne postoje, pa tako i oni kupovinu godišnje karte moraju platiti 1.200 kuna, ili umanjeno ako odmah kupuju godišnju kartu za 20 posto, odnosno 956 kuna. Ako kupuju mjesečno - popusta nema. To je gotovo 10 puta više od porečkih umirovljenika.

U Poreču povlaštenu cijenu parkinga imaju i umirovljenici s prebivalištem izvan Poreča.

Pozivamo Grad Pulu i Pula parking da pokažu potrebnu osjetljivost i uvedu razliku za plaćanje parkirnih karata za umirovljenike i za ostale kategorije građana.

Povedite se primjerom gradova koji pune cijene parkiranja naplaćuju povremenim posjetiteljima, a o svojim građanima brinu kako bi se osjećali dobrodošli u vlastitom gradu", pišu iz pulskog Možemo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini