pokojnikova želja

Pulskoj pedijatriji predana vrijedna donacija u vidu televizora i popratne opreme

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Donacija televizora (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Donacija televizora (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Svaku donaciju koja u sebi nosi poruku empatije i konkretne pomoći, treba pozdraviti, a današnja donacija pet televizora Odjelu pedijatrije OB Pula te printera za Polikliniku Odjela ORL Pula tim je više posebna jer dolazi iz same želje pokojnika.

Naime, sin Danijel Mauša odlučio je nakon smrti svog oca, Denisa Mauše, a koji je preminuo prije nešto više od dva mjeseca, ispuniti njegovu želju da nakon njegove smrti, umjesto vijenaca i svijeća, rodbina i prijatelji novac, koji su tome namijenili, doniraju za one kojima će itekako poslužiti.

Budući da je cijeli život bio osjetljiv na djecu, a djeca koja borave u bolnici posebno su ranjiva skupina, odluka nije bila teška, po pitanju ciljane skupine kojoj će se ovim putem donacija namijeniti te je danas održana primopredaja pet televizora, zajedno s pripadajućim antenama i nosačima, za bolesničke sobe Odjela pedijatrije Opće bolnice Pula.

"Moj je otac bio nekad u moto clubu, kao što sam i ja te smo uvijek sudjelovali aktivno u humanitarnim akcijama, kroz koncerte, kroz prikupljanja sredstava za potrebite, a obojica smo i aktivno darivali krv, što ja činim i dalje. Gledao je kako može pomoći, a nakon što je preminuo, a ja znao što on želi, rekao sam rodbini i prijateljima da ne trebaju kupovati vijence i svijeće, koji će trajati 15-tak dana, već da radije skupimo novac i nekome, kome treba, kupimo ono što mu treba. Saznao sam da Odjelu pedijatrije trebaju televizije za sobe u kojima borave djeca te smo to i odlučili. Također, kupili smo i jedan printer za Odjel ORL", rekao nam je pritom Danijel, koji je zajedno s prijateljem Renatom Gustovićem predao danas ovu donaciju na samom Odjelu pedijatrije.

U prikupljanju novčanih sredstava sudjelovali su obitelj i prijatelji pokojnog: MK Moto pratnja Pula, MK Hornets, MK Highlanders, MK Veterani, Vodoinstalacije Zagi, Moto Bike Pula, Uljanik brodogradnja 1856 te ekipa iz TMS-a.

Hvalevrijednoj gesti zahvalila se i ravnateljica OB Pula dr. Irena Hrstić, koja je istaknula da su zahvalni donatorima na svemu što dobiju, a tim više, što je ustvrdila, kako "nije lako biti u bolnici", a na ovaj način najmlađima će to ipak olakšati bolesničke dane, zaključila je. Voditeljica Odjela pedijatrije dr. Vlasta Kocijančić istaknula je kako, bez obzira na tužan i ružan povod, a smrt to uvijek jest, ova je gesta lijepa, na čemu se ovim putem i zahvalila, u ime svih na Odjelu, ponajprije ono malih pacijenata. "Uljepšat će im boravak u bolnici, a praktički sad imamo televizore u svim sobama", konstatirala je. Primopredaji donacije nazočile su i Sabina Lovrinović, glavna sestra Odjela pedijatrije te Irina Pucić, glavna sestra bolnice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini