NOVE LOŠE VIJESTI IZ OPĆE BOLNICE PULA

Još jedan odjel je u problemima. U mjesec dana napustilo ga je čak troje liječnika

Liste čekanja na pretrage prvenstveno su povezane s brojem uređaja na kojima se one izvode, ističe Ivica Fedel, zamjenik ravnateljice Opće bolnice Pula  

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Radiologija (snimio Milivoj MJOŠEK)

Radiologija (snimio Milivoj MJOŠEK)


Nakon loših vijesti s pedijatrije, jednako loše stižu i sa pulske radiologije. U samo mjesec dana taj odjel Opće bolnice Pula napustilo je troje liječnika. Jedan od dva koji su otišli je dr. Mihail Poduje, a s odjela ovih dana odlazi i dr. Kristina Klarić. Točnost ovih informacija potvrdio nam je Ivica Fedel, zamjenik ravnateljice Opće bolnice Pula.

Fedel je pojasnio i na koji će način taj manjak osoblja utjecati na ionako duge liste čekanja, posebice na, recimo, liste za magnetnu rezonanciju i ultrazvuk abdomena, na koje se čeka 228 dana. Naime, broj otvorenih narudžbi za ovu iznimno traženu dijagnostičku pretragu u OB Pula prelazi tisuću.

 "Liste čekanja na navedene pretrage prvenstveno su povezane s brojem uređaja na kojima se one izvode", pojasnio je Fedel, dodavši da Opća bolnica Pula raspolaže s jednim uređajem za magnetnu rezonanciju, koji radi sve dane u tjednu od 8 do 21 sat te subotom. Stoga je, napominje zamjenik ravnateljice OB Pula, broj pretraga koje je moguće učiniti limitiran "propusnom" moći uređaja.

Fedel dodaje da je slična situacija i s ultrazvučnim pretragama, naročito ultrazvukom abdomena. Tu je situaciju naveo kao razlog zbog kojeg je OB Pula krenula u nabavu još jednog UZV aparata, upravo za ovu pretragu.

"Po obavljenom javnom natječaju, uređaj će biti stavljen u funkciju", naglasio je Fedel.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum