Građani uznemireni zbog napada

Pas bez povodca rastrgao mačku i njezinu kućicu na Verudeli

To mi je bio šok. Teško sam to podnio jer je i moj mačak nedavno uginuo. Hranjenje mačaka mi je vid izlječenja. Nitko to neće ozbiljno doživjeti sve dok, nedajbože, takav pas napadne dijete, kaže Puležan kojeg smo zatekli na Verudeli

| Autor: Mirjana Vermezović Ivanović
Ilustracija (snimila Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Ilustracija (snimila Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Uznemirena čitateljica obratila nam se zbog, kako veli, brutalnog slučaja nasrtanja psa na jednu od mačaka koje godinama žive kod tvrđave na Verudeli. Pas je, kaže ona, doslovno rastrgao mačku. Njene riječi potvrdio nam je na licu mjesta Puljanin koji nije imao ništa protiv fotografiranja, ali nije želio javno iznositi ime.

- Prestravio sam se kad sam to čuo. To mi je bio šok. Nisam to vidio, ali gospođa koja redovito dolazi hraniti mačke rekla mi je da je pas, koji nije bio na povodcu, a nasilne je naravi, najurio jednu brižnu mačku. Ona je pobjegla u kućicu, ali je pas rastrgao i nju i kućicu. Ja često ovuda šećem jer imam problema sa srcem. Teško sam to podnio jer je i moj mačak nedavno uginuo. Hranjenje mačaka mi je vid izlječenja, kaže ovaj Puležen. Kod tvrđave smo izbrojali najmanje desetak mačaka. Sve su dobro uhranjene, fine, sjajne dlake. Građani ih, doznajemo, odvoze i kod veterinara na sterilizaciju.

Ilustracija Puljanin koji brine o bačkama na Verudeli

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini