ODGOVOR ORGANIZATORIMA KONCERTA

Zoričić: "Ja tako ne komuniciram, nisam tako odgojen. To što oni tvrde više govori o njima"

| Autor: Ivor BALEN
Snimio Milivoj MIJOŠEK

Snimio Milivoj MIJOŠEK


Filip Zoričić demantira tvrdnje organizatora nesuđenog koncerta u Domu sportova, direktora tvrtke Hiljadarka Marija Cindorija.

"Poruke imam sve, s menadžerom i organizatorom, i mogu ih pokazati. A što se tiče navodne usmene komunikacije, mogu samo reći da ja tako ne komuniciram i da nisam tako odgojen. Vjerojatno je komunikacija bila temperamentna, ali ne bih se spuštao na takvu razinu", kaže Zoričić.

Dodaje da je prošle godine Đorđe Balašević postao počasni građanin Pule te da Pula redovno surađuje sa srpskom nacionalnom manjinom. Zoričić još jednom ističe da će se u Puli ovoga ljeta odvijati sjajni koncerti međunarodnih zvijezda te da je to smjer u kojem želi da se razvija glazbena scena u gradu.

"Potpuno je nevjerojatno da sam ja nekom spominjao mater, to nije moj stil", dodaje Zoričić.

Na tvrdnju Cindorija da je bio pod utjecajem alkohola dok su razgovarali, Zoričić se potpuno prenerazio:

"To je prestrašno i više govori o razini ljudi koji to govore", rekao je gradonačelnik Pule za Glas Istre.

Nešto kasnije Zoričić se oglasio o ovoj temi i na Facebooku:

"Grad Pula i ja osobno ne funkcioniramo po principu kuverti ni po principu prijetnji. Takav koncert ne želim u gradskom prostoru i tu završava svaka priča.
Ovo samoreklamiranje i izigravanje žrtve od strane osoba koje umjesto da sve komuniciraju službenim dokumentima i na službenim sastancima, se bave noćnim porukama, privatnim pozivima me se ne dotiče.

Primio sam više poruka od dotičnog gospodina na mobitel u večernjim satima, pristojno sam na iste odgovorio i usmjerio ga na službenu komunikaciju i sastanak ako je potreban.

On je inzistirao na pozivu i razgovoru kojeg je pretvorio u neugodan.

Moj stil nisu prijetnje, psovke, a pogotovo ne nacionalne prozivke, naprotiv - nema umjetnika koji u Pulu nije dobrodošao, pa glazbenik iz Srbije je u svibnju prošle godine proglašen počasnim građaninom na moju inicijativu.

Podržavamo glazbenu industriju, privatni sektor, ali želimo zadržati pravo izbora što smatramo da je prikladno za gradske prostore, a što ne i to je sve.

Smiješno je da pokušavaju izigravati žrtve. Skrivali su izvođače, a kad smo slučajno na društvenim mrežama saznali tko su, poduzeli smo sve redovne pravne radnje, raskinuli ugovor i obavijestili ih.

Plakali, izmišljali, vrijeđali, što god radili… odluka se neće promijeniti", napisao je Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of