O OTKAZIVANJU KONCERTA

Zoričić: "Dok sam ja gradonačelnik, promovirat ćemo i čuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule"

| Autor: Glas Istre
Filip Zoričić (snimio duško MARUŠIĆ ČIČI)

Filip Zoričić (snimio duško MARUŠIĆ ČIČI)


Gradonačelnik Pule Filip Zoričić pojasnio je za Glas Istre zašto je zabranio održavanje koncerta narodne i turbo folk glazbe u pulskom Domu sportova.

"Istina je da sam posve nedvosmisleno i jasno rekao da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati i da mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada.

To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku. Za ovaj događaj nismo znali na vrijeme, niti resorna pročelnica za društvene djelatnosti i mlade niti ja, inače bih odluku donio ranije.

Vijest je došla do mene u trenutku kada se u INK obilježava 75 godina KUD-a Lino Mariani i sjećanje na Nella Milottija, događaj koji je pokazao na koji način moramo čuvati građanski duh grada, europsku i mediteransku Pulu.

Moja je dužnost biti otvoren prema svima, a u javnom prostoru, dok sam ja gradonačelnik, promovirat ćemo i čuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule, sa svim njezinim bogatim multikulturalnim i multietničkim vrijednostima.

Pula je trenutno europski hotspot za koncerte. Ljeto u Areni donosi izvođače najvišeg svjetskog ranga - Robbie Williams, Imagine Dragons, Eros Ramazotti, Florence and the Machine... Koliko to znači za Pulu kao destinaciju, suvišno je reći. Smatram da imamo pravo biti selektivni kada odlučujemo koji će izvođači nastupati u gradskim prostorima", rekao je Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter