Kako bi obilježili završetak maškaranog ludila, na pulskoj je tržnici jutros održana Pusna marenda s obrtnicima Udruženja obrtnika Pule.
Na središnjem trgu kraj fontane, u velikim su se količinama pekle kobasice i fritule, a na štandovima se, uz njih, na tanjure posluživao i kiseli kupus i kroštule. Svojim vinskim sortama malvazije i terana predstavila se i vinarija Benazić. Marendu za pučanstvo pripremalo je desetak pulskih ugostitelja, a kako smo mogli vidjeti, interes građana pred štandovima bio je, unatoč oblačnom vremenu, poprilično dobar.
- Radimo pusni tradicionalni jelovnik, a to su kobasice i kapuz, a uz to imamo kroštule i fritule. Podijelit ćemo, nadam se, oko tristo porcija, a ako ne otiđe sve, ćemo morati sami pojesti jer sutra se ne jede zbog korizme. Čitava porcija, koja je dosta obilna za najesti se, a uz to osladiti se s fritulama i kroštulama, košta pet eura, rekao je Zlatko Deskar, predstavnik Udruženja obrtnika Pula.
Zadovoljstvo ovogodišnjom manifestacijom Pulski karneval koja je započela 4. veljače, izrazio je Goran Franinović iz Turističke zajednice grada Pule. Uspješno su, kaže, odrađena tri vikenda koja su programski prvenstveno bila namijenjena djeci, a koja se, napominje, najviše vesele karnevalu.
- Ove smo subote isto tako imali koncert Alena Vitasovića i u suradnji s udrugom Pula Nightlife i lokalnim ugostiteljima u centru Pule organizirali party, odnosno manifestaciju na tri različite lokacije, na Danteovom trgu, na Portarati i Giardinima, što je jako uspješno prošlo. S odazivom smo izuzetno zadovoljni, pogotovo u ovom djelu godine kada nema puno zbivanja, na opće zadovoljstvo svih žitelja grada Pule i onih posjetioca koji su ciljano došli radi manifestacije, rekao je Franinović. Podsjetio je i na večerašnje tradicionalno spaljivanje pusta na Velom Vrhu koje se u 19 sati u organizaciji karnevalske skupine Veli Vrh-Valmade održava kraj restorana Gardelin. Kazao je i da su nakon današnje finalne manifestacije koja se održava u sklopu Pulskog karnevala, spremni za ulazak u doba korizme.