osjetio građansku i ljudsku dužnost

Bivši pulski gradski vijećnik uputio otvoreno pismo gradonačelniku Filipu Zoričiću na temu koja jako "žulja" mnoge Puležane. Pogotovo danas

| Autor: Glas Istre
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


Bivši pulski gradski vijećnik Petar Ćurić danas je uputio otvoreno pismo gradonačelniku Pule Filipu Zoričiću vezano za današnji nastavak uklanjanja stabala na Giardinima. Obratio mu se, kako je naveo, kao "građanin Pule i kao bivši pulski gradski vijećnik".

- Svjestan sam da je ova Gradska uprava započela s uklanjanjem stabala na Giardinima polovicom studenoga prošle godine, te da je ovih dana jednako tako nastavljeno s uklanjanjem istih. Danas sam obišao Giardine i toliko sam emotivno pogođen onime što sam vidio, napisao je među ostalim Ćurić dodajući da osjeća građansku i ljudsku dužnost da se obrati.

gg

Naime, piše dalje Ćurić, građani koji su bili s njim na Giardinima podjednako su emotivno reagirali i općenito je atmosfera bila do te mjere tužna, beznadna, i razočaravajuća.

Gradonačelniku je stoga uputio nekoliko zahtjeva - da se njemu i građanima dostavi sva papirologija vezana za ta stabla na Giardinima koju ima gradska uprava, da se "otkrije tko je i ako je kriv za sječu" te da te osobe snose za to odgovarajuće sankcije ukoliko se (do)pokaže da su stabla bila zdrava. Kao treći zahtjev Ćurić je naveo da se svi ti spisi, dokumentacije, linkovi, papiri i papirologije dostave njemu osobno na mail, ili ako je toga previše, voljan je osobno doći u Komunalnu palaču i svu tu dokumentaciju osobno preuzeti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini