NOVI KONCEPT

Istražili smo koje promjene donosi spajanje četiri pulske gradske tvrtke. Ima zanimljivih novosti

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Pula parking bi od Pula sport trebao preuzeti i parking u Balotinoj ulici, nadomak Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije

Pula parking bi od Pula sport trebao preuzeti i parking u Balotinoj ulici, nadomak Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije


Sredinom veljače navršit će se dva mjeseca otkako je na sjednici pulskog Gradskog vijeća donesena odluka o pripajanju tri tvrtke Pula sportu. To su Castrum Pula 1997, Fratarski i Tržnica. Po završetku tog procesa bilanca Pula sporta neznatno će se povećati s 29,77 na 30,7 milijuna eura, a broj zaposlenih udvostručiti s 52 na 102. Ipak, moguće je da konačne brojke budu drugačije jer su se vrijednosti četiri bilance i broja zaposlenih u tim društvima nešto izmijenile od posljednjih objavljenih podataka u 2022.

Kako napreduje postupak spajanja i što je do sada postignuto upitali smo direktora Pula sporta Marija Peruška. On veli da su u domeni Uprave izvršili pripreme radi usklađenja temeljnog kapitala, a isto je i u obvezi prema čl. 21. Zakona o izmjenama Zakona o trgovačkim društvima, kao i čl. 65. Zakona o uvođenju eura kao službene valute Republike Hrvatske.

Grad treba odabrati direktore i ime tvrtke

- Nadalje, u tijeku je priprema za premještanje zajedničkih službi, kao i priprema internih akata koji će omogućiti prihvat svih radnika. Naziv tvrtke, imenovanje uprave, kao i sastavljanje izjave o osnivanju je u domeni vlasnika društva (Grada Pule, op.a.), pojašnjava Peruško. Podsjećamo da je odlukom Grada Pule definirano da će uredi tvrtki Fratarski, Tržnica i Castrum biti premješteni u Dom Sportova "Mate Parlov", gdje su sada uredi Pula sporta, dok će se ispražnjene gradske nekretnine, nakon selidbe društava, dati u zakup.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater