iznajmljivači, javite se

Traži se besplatan smještaj za ljetovanje djece lošijeg imovinskog stanja u organizaciji pulske udruge Naš san njihov osmijeh

Od 15. ožujka do 13. lipnja prikupljat će se i novac kojim će se pokriti dolazak, ljetovanje i povratak djece koja bi trebala boraviti na moru u Istri od 24. lipnja do 9. rujna

| Autor: Doria Mohorović
Ilustracija ( Izvor: Naš san njihov osmijeh)

Ilustracija ( Izvor: Naš san njihov osmijeh)


Humanitarna udruga Naš san njihov osmijeh kreće s pripremama za organizaciju velike ovoljetne humanitarne akcije More ljubavi kojom se omogućava dolazak djece na besplatno ljetovanje u Istru. Riječ je o djeci iz socijalno ugroženih obitelji, djeci s posebnim potrebama, korisnicima udruga i domova za djecu. Mnoga od njih more su vidjela isključivo na slikama.

Društvene aktivnosti

Hvalevrijedna inicijativa provest će se tijekom ove ljetne sezone, a iz Udruge podsjećaju da je riječ o akciji koja je pokrenuta 2019. godine na inicijativu privatnog iznajmljivača apartmana koji je namijenio svoj objekt djeci iz socijalno ugrožene obitelji.
- Potaknuti takvom inicijativom, javno smo zatražili ponude iznajmljivača apartmana i ostalih objekata za prihvat djece i roditelja bez naknade, a istog smo ljeta, uz pomoć 18 iznajmljivača, doveli 100 osoba, među kojima 52 djece. Djeca su provela nezaboravne dane u gradovima južne Istre, a osim samog ljetovanja, omogućili smo im i sudjelovanje u mnogobrojnim društvenim aktivnostima, kao i odlazak na razne izlete diljem Istre. Isto smo proveli i lani, kada nas je posjetilo 135 osoba u desetak gradova diljem Istre, kažu iz pulske udruge.

Višestruka dobit

Financijska sredstva kojima će se osigurati dolazak, ljetovanje i povratak djece prikupljat će se od 15. ožujka do 13. lipnja, a djeca će dolaziti na more u Istru od 24. lipnja do 9. rujna. Osim samog smještaja, koji osigurava privatni iznajmljivač, kampovi, fizičke i pravne osobe, Udruga snosi troškove prijevoza za sve korisnike koji će biti obuhvaćeni akcijom te, po mogućnosti, i sve ostale troškove boravka djece i njihovih roditelja, odnosno skrbnika.

Iz Udruge naglašavaju da akcija ima višestruku dobit, od samih korisnika od kojih će neki prvi puta zaplivati, preko volontera kojima će ovo biti odlično iskustvo za buduće volontiranje kroz druženje s djecom, do same zajednice koja će promocijom prirodnih ljepota, kao i dobrim djelima mnogih fizičkih osoba, pridonijeti ljepšoj slici naše županije. Akcijom se, ističu, također povezuju raznorazne pravne osobe civilnog društva i javnog sektora radi umrežavanja da bi se djeci omogućile mnoge aktivnosti, izleti, zabave, druženja i sve što im kao zajednica možemo pružiti.

 Poziv vlasnicima objekata

Udruga Naš san njihov osmijeh poziva javnost da im pomogne u akciji More ljubavi: traže da im se jave fizičke ili pravne osobe koje mogu pružiti besplatan smještaj na sedam dana, i to u razdoblju od 24. lipnja do 9. rujna, s obzirom da su za ranije i kasnije termine u kojima će djeca boraviti na moru već pronađeni iznajmljivači.

Za prijavu je potrebno poslati sljedeće podatke: ime i prezime. kontakt vlasnika i adresa smještajnog objekta; period u kojem će se prihvatiti djeca, kao i broj osoba koji može noćiti u objektu.

Prijava je moguća u grupi i Facebook stranici udruge Naš san njihov osmijeh, kao i putem e-maila ([email protected]) i telefona 099 308 37 50.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter