NAKON POŽARA

Obnovljena Gradska knjižnica i čitaonica Pula otvara se 19. prosinca

| Autor: Marica KOŠTA
Gradska knjižnica i čitaonica Pula (Snimio Milivoj Mijošek)

Gradska knjižnica i čitaonica Pula (Snimio Milivoj Mijošek)


Nakon požara koji je u lipnju izazvao znatnu štetu, obnovljena Gradska knjižnica i čitaonica ponovno će otvoriti svoja vrata građanima 19. prosinca. Najavila je to ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Nadia Bužleta prilikom otvaranja stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Digitalno u knjižnici: izazovi digitalne posudbe i digitalnih usluga“.

Formalno je i svečano u ime Grada Pule skup o izazovima knjižnica u digitalnom svijetu u Gradskoj knjižnici i čitaonici otvorila dogradonačelnica Pule Ivona Močenić.

Na skupu, namijenjenom informacijskim stručnjacima i knjižničarima svih vrsta knjižnica, s posebnim naglaskom na narodne knjižnice, te stručnjacima u procesu proizvodnje i distribucije e-knjiga i drugih digitalnih sadržaja, održana su predavanja vezana uz teme digitalne sfere današnjeg doba koja stavlja naglasak na e-knjige, odnosno e-čitanje. Ujedno su predstavljeni rezultati domaćih i inozemnih istraživanja o čitanju, statusu knjige, nakladništvu i medijima u razdoblju digitalizacije kulturne sfere.

Stručni skup održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Pule, a u organizaciji gradskih knjižnica Pula i Umag. Članovi programskog i organizacijskog odbora stručnog skupa bili su Nadia Bužleta, Neven Ušumović, Liana Diković i Vanja Fornazar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater