Grad povećao sufinanciranje

Privatnim i gradskim pulskim vrtićima 300 kuna više

Subvencija za 10-sati program povećana je s 1.150 na 1.450 kuna, a za šestosatni s 575 na 725 kuna * Roditelji vrtićaraca i dalje plaćaju 690 kuna

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Na protekloj sjednici Gradskog vijeća usvojene su izmjene i dopune Odluke o iznosima sufinanciranja programa predškolskog odgoja, kojima se podiže iznos kojim Grad sufinancira vlastite i privatne vrtiće.

Za trosatni program 362 kune

Ivana Sokolov, gradska pročelnica za društvene djelatnosti i mlade, objašnjava da je zbog globalnog poremećaja na svjetskim tržištima i njime povezanog rasta cijena ulaznih troškova poslovanja predškolskih ustanova, došlo je do potrebe povećanja mjesečne subvencije Grada Pule za programe predškolskog odgoja.

Stoga je, veli, Gradsko vijeće izmjenama spomenute odluke povećalo sufinanciranje za redoviti cjelodnevni 10-satni program s 1.150 na 1.450 kuna (192,45 eura ) po djetetu. Kad je riječ o redovitom poludnevnom šestosatnom programu, prijašnji iznos od 575 povećan je na 725 kuna (96,22 eura) po djetetu. Za trosatni pak program, za koji se ranije izdvajalo 162,5 kuna po djetetu, odsad Grad izdvaja 362,5 kuna (48,11 eura).

Primjena od 1. prosinca

- Navedenom odlukom cijena mjesečne subvencije roditelja - korisnika usluge ostaje nepromijenjena i iznosi 690 kuna, ali se povećava iznos mjesečne subvencije Grada Pule za upis u predškolske ustanove kojima je osnivač Grad Pula te ustanove drugih osnivača, naglasila je Sokolov. Dakle, jednak iznos dobivaju kako gradski, tako i privatni vrtići. Odluka će se primjenjivati od 1. prosinca ove godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum