Zagrebački maturanti zgroženi pulskim hotelom

FOTO / "Vide se vrata bez kvaka, mrtvi insekti ispod stakala na slikama, komadići žice i stakla u hrani, prljavi tuševi…”

| Autor: Glas Istre
(Foto: Telegram)

(Foto: Telegram)


Učenici četvrtih razreda zagrebačke Gornjogradske gimnazije nedavno su se vratili s maturalca u Istri koji im, čini se, neće ostati u sasvim lijepom sjećanju. Kako tvrde roditelji s kojima je Telegram razgovarao, “zgrozilo ih je loše stanje hotela Pula u kojem im je agencija Spektar putovanja organizirala smještaj”.

"Vide se vrata bez kvaka, mrtvi insekti ispod stakala na slikama, komadići žice i stakla u hrani, prljavi tuševi…”, govori jedna mama, pokazujući fotografije koje su snimili maturanti.

“Kćer me zvala zgrožena. Nije se usudila hodati bosa po sobi, jer joj je sve izgledalo prljavo. Čak je i u kadu ulazila u gumenim papučama koje je srećom ponijela”, opisuje nam majka koja ne sumnja u riječi svog djeteta, kao ni u fotografije koje je primila.

(Foto: Telegram)(Foto: Telegram)

“Nešto je sama snimila, a nešto su snimili ostali. Prijateljica joj je poslala sliku komadića stakla što ga je pronašla u mesu, dok se druga požalila na žicu od spužvice za pranje posuđa koju je pronašla u kolaču”, prepričava za Telegram ova mama koja je zajedno s još nekim roditeljima pokušala od razrednice dobiti objašnjenje o stanju hotela u kojem su im djeca boravila.

“Razrednica nam je samo poručila da je poslala fotografije koje su snimili učenici, kako hotel ne bi optužio našu djecu da su napravila ovu štetu, te nam eventualno još i nešto dodatno naplatio. Međutim, ništa drugo nije poduzela”, tvrdi mama maturantice.

(Foto: Telegram)(Foto: Telegram)

Telegram je poslao upit u agenciju Spektar putovanja s molbom da nam objasne zašto su učenike odveli baš tamo. “Za putovanje Gornjogradske gimnazije, kao i za brojne druge škole, angažirali smo hotel Pula jer je taj objekt u potpunosti odgovarao uvjetima natječaja. Na njega nikada nismo imali prigovor pa ni od grupe iz Gornjogradske gimnazije”, objašnjava Davor Sabljić iz spomenute agencije. Naglašava kako je upravo Hotel Pula česta želja učeničkih grupa, pa zato nemaju razloga izbaciti ga iz ponude. “Ako nam škola pošalje prigovor, svakako ćemo reagirati”, poručuje Sabljić.

(Foto: Telegram)(Foto: Telegram)

Iz Hotela Pula poručuju kako su neugodno iznenađeni upitom Telegrama. “O navodnom slučaju nemamo nikakvih spoznaja, niti nam je upućena ikakva primjedba od strane djece, roditelja, škole ni agencije. Što se tiče stanja hotela, jako pazimo i vodimo brigu o čistoći, a hrana je kod nas uvijek svježa i dobra, te su implementirani svi standardi HASAP-a (HACCP)”, uvjeravaju.

Riječ je o standardu koji obuhvaća analizu opasnosti povezanu s hranom, utvrđivanje kritičnih sirovina, uspostavu zaštitnih mjera te provjeru sustava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum