zima ĆE bitI duga i teška

PULSKI UGOSTITELJI SE JEDVA SNALAZE Neki će investirati u vanjske grijalice, drugi otpuštaju radnike. Ono što većina kaže, nije dobro

| Autor: Marcello ROSANDA
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Pula je i inače po zimi mrtav grad, a kamoli sada. Što da vam kažem, smanjio sam broj stolova s petnaest na devet, a o radnicima da ne pričam. Kako stvari stoje, uskoro neće biti druge nego staviti ključ u bravu i čekati bolja vremena, rezignirano kaže Patrik Salaj, vlasnik bistroa Orfej u Kandlerovoj

 

Iako je subotnje jutro bilo relativno toplo, pulske su ulice i terase djelovale polu prazno. Na takozvanoj špici, od Kandlerove preko Giardina pa sve do gradske tržnice, nije se čuo tipični veseli žamor. Prizor ljudi s korona maskicama koji užurbano prolaze gradom i napetost u zraku daju naslutiti samo jedno. Ulazimo u dobro poznatu fazu godine. Počinje pulska zimska tapija koja je ove godine dodatno začinjena korona mjerama. Biti će to duga i teška zima, a na udaru protu-epidemijskih mjera, između ostalih, su i ugostitelji. Možemo slobodno reći da bi nove protuepidemijske mjere koje su ovih dana predstavljene javnosti mogle izbrisati dobar dio ugostiteljskog sektora. Biti će gotovo nemoguće, a pogotovo u Puli po zimi, poslovati bez teških gubitaka. Brojni vlasnici restorana i kafića prije zime će vjerojatno dobro razmisliti isplati li im se nastaviti s poslovanjem.       

Ubitačne mjere

Prema novim mjerama, ugostitelji moraju osigurati prostor od četiri četvorna metra po gostu, između stolova razmak mora biti tri metra, a između stolica metar i pol. To znači manje gostiju, manje prihode i u konačnici neodrživo poslovanje.

- Pula je i inače po zimi mrtav grad, a kamoli sada. Što da vam kažem, smanjio sam broj stolova s petnaest na devet, a o radnicima da ne pričam. Kako stvari stoje, uskoro neće biti druge nego staviti ključ u bravu i čekati bolja vremena, rezignirano kaže Patrik Salaj, vlasnik bistroa Orfej u Kandlerovoj ulici.

Sličnog je stava i Robert Tkalec, vlasnik Sirene, kafića na pulskom Forumu. Njegov je lokal mali, kaže, i bez terase je moguć samo gubitak.Ako se mjerama nastavi ograničavati poslovanje ugostitelja, nastavlja, već će u studenom biti prisiljen zatvoriti kafić. Druge solucije, zaključuje, nema.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater