Premijer iz Ženeve

Plenković o novim optužbama na račun Milijana Brkića: 'Novinari rade svoj posao, pričat ću danas s njim'


Premijer Andrej Plenković danas je u Ženevi, nakon sastanka o strateškom dijalogu o zapadnom Balkanu suočen s najnovijim informacijama koje teško kompromitiraju zamjenika predsjednika HDZ-a i Sabora Milijana Brkića. Nacional je podsjetimo, danas objavio kako je Brkić u vrijeme dok je bio zamjenik ravnatelja policije prostitutkama odavao tajne iz policijskih istraga.

 

- Ja sam samo kratko vidio taj članak, nisam se stigao detaljno o tome informirati. Provjerit ću sve kad dođem u Zagreb. Naravno, pričat ću i s njim, Teško mi je to ovako komentirati i ovo mi je prva informacija, rekao je Plenković, ponovivši da se kao premijer prioritetno bavi temama poput gospodarstva.

No slaže se da treba rasvijetliti sve afere, o kojima se posljednjih dana piše. Tvrdi da se ovdje ne radi o njegovom osobnom ratu protiv Brkića.

- Nema tu osobnih stvari. Mediji rade svoj posao i objavljuju određene informacije. Ja sve provjeravam i analiziram i onda ću donijeti odluke, dodao je Plenković, koji će se detaljnije o svemu očitovati nakon popodnevnih sastanaka predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a. 

Prokomentirao je i vijest o novoj blokadi Uljanika.

- Ministar Horvat je danas u Rijeci na razgovorima u "3. maju".  Nastojimo naći rješenje u jednom od tri scenarija o kojima sam već pričao i snažno smo zainteresirani da hrvatska brodogradnja opstane i da se nađu održiva rješenja u skladu s propisima. No beskrajno subvencioniranje nije više realno, poručio je. (P. N.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter