BOŽIĆ U INK

Poznati višestruko nagrađivani pjevač u pulskom kazalištu GORAN KARAN 20. PROSINCA HUMANITARNO U PULI


Ovogodišnji humanitarni koncert "Božić u INK" na programu je u četvrtak, 20. prosinca u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. Ove godine nastupit će Goran Karan. Humanitarna mreža Grada Pule odlučit će kome će ići sredstva s ovoga koncerta, a tijekom proteklih pet koncerata, od 2013. do 2017. godine skupljeno je ukupno 170 tisuća kuna.

Karanova karijera

Karte se mogu kupiti na blagajni INK-a po cijeni od 100 kuna parter i 80 balkon. Arena Hospitality Group je glavni pokrovitelj projekta, a inicijator je kolega novinar Daniel Sponza.

Početkom 80-ih Goran Karan počinje se baviti glazbom u sastavima Epicentar, Zippo, Big Blue i Crna udovica. Godine 1995. kao vokalni solist sastava Big Blue dobiva nagradu za rock-hit godine "Priznaj mi". Iste godine dobiva glavnu ulogu u mjuziklu "Sarajevski krug". Početkom 1997. godine Goran Karan započinje solo karijeru, a već 1998. osvaja Zadar-fest s pjesmom "Kazna mi je što te ljubim". Krajem 1998. godine u Beču nastupa u glavnoj muškoj ulozi u mjuziklu "Rock It" u teatru "Ronacher" u bečkoj produkciji sastavljenoj od osam najpopularnijih mjuzikla od kraja 1960-ih godina naovamo: "Jesus Christ Superstar, "Grease", "Hair", "Tommy", itd.

Godine 1999. objavljuje svoj prvi samostalni album "Kao da te ne volim", koji je rezultat suradnje s proslavljenim splitskim skladateljem Zdenkom Runjićem. Ploča je bila najprodavanija te godine u Hrvatskoj i postala je platinasta. Iste godine on pobjeđuje na najprestižnijem hrvatskom festivalu "Melodije hrvatskog Jadrana" s Runjićevom pjesmom "Prozor kraj đardina". Goran Karan imao je do sada niz značajnijih koncerata. Sa "Sarajevskim krugom" nastupio je osam puta u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu, dva puta u "Posthofu" u Linzu i u "Theater an der Wien" u Beču. Na "Dori 2000" s pjesmom "Kad zaspu anđeli" Goran Karan osvaja prvo mjesto i na natjecanju "Eurosong" za pjesmu Eurovizije u Stockhlomu zastupa Hrvatsku gdje osvaja deveto mjesto.

Prestižne nagrade

Prestižna diskografska nagrada "Porin 2000" pripala mu je tri puta i to za "Najbolji album zabavne glazbe", za "Najbolju mušku vokalnu izvedbu" i "Najbolju vokalnu suradnju" (duet s Oliverom Dragojevićem). Njegovi albumi su: "Kao da te ne volim" (1999., Orfej/GIS-Skalinada), "Vagabundo" (2000., Cantus), "Ahoj" (2002., Croatia Records), "Od srca do usana" (2005., PGP RTS), "Dite jubavi" (2008., Menart) i "Čovik tvoj" (2013., Scardona).

Do sada su na božićnim humanitarnim koncertima u pulskoj kazališnoj kući nastupali Tomislav Bralić i klapa Intrade uz klapu Pinguentum, Tedi Spalato i klapa Motovun, Nina Badrić i sestre Husar, potom Vanna i Lea Dekleva, a prošle godine klapa Rišpet i Ivo Amulić te Mia Negovetić. Prihodi od prodaje ulaznica išli su Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda, teško stradalom, sada nažalost pokojnom sugrađaninu Dimitriju Kačini Giovanniniju, Školi za odgoj i obrazovanje, odnosno Učeničkoj zadruzi Šparooga, Udruzi cerebralne paralize Istarske županije za opremanje novog prostora u Rojcu i Sigurnoj kući Pula. (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter