Od 5. do 7. listopada

Počinje 14. Škola filma "Pulska filmska tvornica 2018."


Javnim predavanjem Zorka Sirotića o umijećima scenaristike u Klubu Pulske filmske tvornice u petak u 18 sati počinje 14. Škola filma. Ovu besplatnu školu filma namijenjenu srednjoškolcima vodit će redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić, snimatelj i montažer Martin Šatović, producent i montažer Marko Zdravković-Kunac te montažer i snimatelj Michele Bulešić.

Od 5. do 7. listopada radionicu Razvoj ideje i scenarij vodit će Sirotić, a od 12. do 14. listopada radionicu Filmskih izražajnih sredstava i predprodukcije vodit će Zdravković-Kunac. Cilj je da svaki polaznik ima log line, sinopsis, redateljski treatment te pretprodukcijski plan da je spreman za drugi dio Škole - produkciju.

Drugi dio Škole počinje u petak 2. studenog u 18 sati, a trajat će do četvrtka 15. studenog. Radit će se u popodnevnim terminima, u skladu sa drugim obavezama polaznika. Dvije ekipe predavača voditi će četrnaest polaznika kroz snimanje i montiranje te obradu slike i zvuka. Svaki polaznik će realizirati svoj kratki film.

Zainteresirani srednjoškolci moraju ispuniti prijavnicu koja se nalazi na http://www.pulskafilmskatvornica.hr/prijave/prijava-na-14-skolu-filma te navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju snimiti.

Pulska filmska tvornica organizira Školu u suradnji s Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom, a uz financijsku pomoć Hrvatskog audiovizualnog centra, Društva hrvatskih filmskih redatelja te Grada Pule. Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com i broja mobitela 095 55 818 53. (M. Ra.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater