AUTORI U GOSTIMA

U KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE Filmski projekti Renate Šimić i Mateja Đuzela

| Autor: Zoran ANGELESKI
Matej Đuzel, pulski filmaš

Matej Đuzel, pulski filmaš


U Klub PFT-a danas s početkom u 20 sati bit će prikazana tri projekta na kojima su zajedno radili mladi filmaši iz Pule Renata Šimić i Matej Đuzel. Razgovor će moderirati pulski kulturolog, predavač i performer Igor Zenzerović

 

Nakon prošlotjedne projekcije filma "Zagrebački ekvinocij" i virtualnog druženja s redateljem filma Sveborom Mihaelom Jelićem, Klub Pulske filmske tvornice program nastavlja s autorima u gostima. Riječ je o mladim filmašima iz Pule, Renati Šimić i Mateju Đuzelu, koji imaju pojedinačna i zajednička ostvarenja u području televizije i filma, a Klub PFT-a prikazat će tri projekta na kojima su radili zajedno - dva kratkometražna dokumentarna filma i jednu reportažu. Projekcija i druženje s autorima održat će se danas u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice, a razgovor će moderirati pulski kulturolog, predavač i performer Igor Zenzerović.

Dokumentarci i reportaža

Prikazat će se kratkometražni dokumentarni filmovi "Petite Ballerine" iz 2015. godine i "Odjeci" iz 2020. godine te reportaža o ližnjanskim kitesurferima iz 2018. godine. Program će trajati sat i pol vremena.

Matej Đuzel (Pula, 1987.) nakon diplomiranja na diplomskom studiju računovodstva i financija, radi na filmskim festivalima gdje dolazi do novih kontakata i poziva da se priključi radu na Televiziji Student koja djeluje u sklopu Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Kroz godine rada na Televiziji prošao je sve filmske i TV forme, radio je kao urednik i redatelj emisije 'Alter Ego', a trenutno vodi vježbe snimanja i montaže za studente novinarstva. Osim toga, radi i kao glavni producent namjenskih filmova za klijente Fakulteta, vodi svoju tvrtku Adria Visio d.o.o. , te kao kreativni producent u udruzi PANK iz Pule. U budućnosti bi volio više režirati industrijske i dugometražne igrane filmove.

Kreativni autori

Renata Šimić (Pula, 1991.) u Zagrebu studira novinarstvu na Fakultetu političkih znanosti, a jedan semestar provodi u Gentu u Belgiji na Faculty of Political Science preko programa Erasmus Mundus - Basileus. Na početku diplomskog studija sudjeluje u pokretanju Televizije Student zajedno s kolegama i uz vodstvo profesorice i HRT-ove novinarke i urednice Tene Perišin i redatelja Igora Mirkovića. Kroz rad na TVS-u zaljubljuje se u snimanje i montažu. Urednica je nekoliko emisija na TV Studentu, videonovinarka i autorica mnogih reportaža te autorica nekoliko dokumentarnih filmova. Prije pet godina stječe diplomu magistre novinarstva, a 2017. godine vraća se u Pulu gdje nastavlja s radom u medijima kao freelance videonovinarka. Krajem 2019. otvara obrt za video produkciju, edukaciju i promidžbu 'Flip Clip' te je aktivna u Udruzi PANK kroz koju produbljuje svoje kreativne ambicije i društveno aktivno djelovanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum