NAKON TURISTIČKE SEZONE

Infrastrukturni radovi u Puli vrijedni 45 milijuna kuna: GRADE SE ROTORI I JAVNA RASVJETA, SANIRAJU PROMETNICE

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

U pripremu i izgradnju nerazvrstanih cesta u ovoj godini ulaže se gotovo 21 milijun kuna, dok se još 21,5 milijuna usmjerava u održavanje nerazvrstanih cesta. Dodamo li tome izgradnju parkirališta i javne rasvjete, riječ je o ukupnom iznosu od oko 45 milijuna kuna s PDV-om

  

Nakon završetka turističke sezone u Puli su počeli infrastrukturni radovi na više lokacija: saniraju se prometnice, grade rotori, iako su neki građani primijetili da rotor nije potreban svugdje, na svakom ćošku, ne dvojeći u rasterećenje i bolju protočnost koju donose takva prometna rješenja.

Gradonačelnik Boris Miletić napominje da turistička sezona u gradu počinje sve ranije i završava sve kasnije, što smatra pozitivnim za građane, gospodarstvo i općenito cijeli sustav koji od toga ima koristi.

"Nakon završetka sezone kreće se s brojnim infrastrukturnim i kapitalnim investicijama koje također doprinose cjelokupnom razvoju, dodatno unapređujući kvalitetu življenja i rada u Puli. Upravo zato molim svoje sugrađane za strpljenje i razumijevanje za vrijeme odvijanja radova koji će u konačnici imati pozitivan utjecaj na svakodnevni život svih nas", ističe Miletić.

Napominje da se izgradnjom prometne infrastrukture doprinosi sigurnijem prometu i njegovoj boljoj protočnosti.

"Rotori su kvalitetna rješenja koja to uvelike i osiguravaju, a trenutačno ih se gradi čak tri: na raskrižju Ulice Starih statuta i Ulice 119. brigade, na raskrižju Ulice Prekomorskih brigada i Rizzijeve ulice, gdje će se, osim izgradnje samog rotora, sanirati asfaltni sloj od novouređenog rotora do onog koji vodi prema Pješčanoj Uvali. Izvođač je uveden u posao, a početak radova na raskrižju Rizzijeve i Voltićeve ulice očekuje se za nekoliko dana. Nadalje, u idućem periodu u planu je početak izgradnje rotora na raskrižju Valturske i Ulice Jurja Žakna", napominju iz Grada.

U sklopu izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta, osim navedene sanacije dijela Ulice Prekomorskih brigada (4.000 kvadrata), trenutno se saniraju kolnici u Kochovoj, Gupčevoj, Ulici Grada Graza ukupne površine od 3.300 kvadrata, potom u Labinskoj ulici, i to od Betonare Zagreb do izgrađenog asfaltiranog spoja s Partizanskim putem (12.000 kvadrata). Uređuje se i dio Koparske ulice (4.500 kvadrata), a do kraja godine planira se riješiti i kolnik u Bečkoj i dijelu Ulice Monte Paradiso, ukupne površine 6.300 četvornih metara.

Dosad su već sanirane dionice prometnica u Faverijskoj, Vukovarskoj, Rizzijevoj i Keršovanijevoj ulici, ukupno 5.300 četvornih metara. Na pojedinim dijelovima tih ulica dodatno su obnovljeni trotoar i sustav oborinske odvodnje. Ukupno se, u sklopu izvanrednog jesenskog održavanja nerazvrstanih cesta, sanira oko 36.000 kvadrata površina.

Iz Grada napominju da se prilikom uređenja, tamo gdje je to moguće tehnički izvesti, vodi računa o tome da se prometnice prilagode osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti.

Osim toga, postavlja se javna rasvjeta, a u planu su i izgradnja proboja Ulice Bože Gumpca na Valtursku ulicu, zajedno s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, te izgradnja dijela Ulice Bože Gumpca do spoja na Ulicu Rimske centurijacije.

Javna rasvjeta gradi se i kao zaseban projekt na lokacijama na kojima su prometna infrastruktura i nogostupi već uređeni: u dijelu Sponzine i Medulinske ceste. Nakon toga slijedi izgradnja u dijelu Raške i Ulice Kaštanjer. U minulom je proljetnom periodu postavljena javna rasvjeta u odvojku Keršovanijeve ulice.

Nakon što su uređena dva parkirališta s javnom rasvjetom na Vidikovcu s novih 19 mjesta, uskoro počinje izgradnja parkirališta s 31 mjestom, javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom u Mardeganijevoj/Palisinoj ulici na Novoj Verudi.

U pripremu i izgradnju nerazvrstanih cesta u ovoj godini ulaže se gotovo 21 milijun kuna, dok se još 21,5 milijuna kuna usmjerava u održavanje nerazvrstanih cesta. Dodamo li tome izgradnju parkirališta i javne rasvjete, riječ je o ukupnom iznosu od oko 45 milijuna kuna s PDV-om.

Budući da je uređenje dječjih igrališta kao i ostalih sadržaja namijenjenih najmlađima uvijek bio prioritet, milijun kuna investira se i u cjelokupnu rekonstrukciju dječjeg igrališta u Ulici Jurja Žakna, koja se planira završiti do kraja godine, navode iz Grada.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum