na portarati

FOTO/PROSVJED U PULI Koviljka Aškić: Smrad s Kaštijuna i problem tog centra riješit ćemo do slijedećeg ljeta!

| Autor: Marcello ROSANDA


Jutros se na Portarati održao najavljeni protesni skup građana koji žive u okolici Županijskog centra za gospodarenjem otpadom Kaštijun. Stanovnicima Pule, Vinkurana, Pomera, Banjola, Pješčane Uvale, Valbonaše, Vintijana i Medulina pridružili su se i brojni političari, kao što su gradonačelnik Pule Filip Zoričić sa suradnicima, njegova savjetnica za zelenu politiku Koviljka Aškić, SDP-ov Danijel Ferić, članovi pulskog Možemo! predvođeni Dušicom Radojčić te načelnik Medulina Ivan Kirac koji je naglasio da je prosvjed došao kao građanin kojemu smeta smrad s Kaštijuna.

Okupljenima su se obratili inicijator protesta Boris Kapuralin, predstavnik građanske inicijative "Čist zrak-duga ljubav" Ivo Lorencin, građani Vinkurana Željko Ilić i Divna Radolović Rosanda, već spomenuta Koviljka Aškić te gost iz ŽCG Marišćina, i mnogi drugi. Procjena policije govori o 150 prisutnih građana na Portarati. 

Aškić je u izjavama za medije i u razgovoru s građanima kazala da odgovorno tvrdi da će se smrad s Kaštijuna i problem tog centra riješiti do slijedećeg ljeta.

Opširnije u  tiskanom izdanju Glasa Istre od ponedjeljka. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater