NAJNOVIJI INVESTICIJSKI ZLATNIK

ZLATNIH PET KUNA - OGRANIČENA SERIJA OD SAMO 2022 KOMADA, OSIGURAJTE SVOJ PRIMJERAK VEĆ DANAS

| Autor: Promo
Foto: Branimir Kralj, Zlatnik Pet kuna

Foto: Branimir Kralj, Zlatnik Pet kuna


Krajem 2020. godine mnogi investitori i kolekcionari požurili su kako bi na vrijeme osigurali jedan od svega 2020 primjeraka Prigodnog kovanog novca Zlatna kuna koji je izdala Hrvatska narodna banka. Izdanje jedne kune od zlata izazvalo je veliko zanimanje te je zlatnik rasprodan u rekordnom roku. U nastavku serije, krajem 2021. godine, Hrvatska narodna banka izdala je Prigodni zlatni kovani novac Dvije kune, u seriji od 2021 komad.

Serija investicijskih zlatnika s motivom optjecajnog novca zaokružena je izdanjem Prigodnog zlatnog kovanog novca Pet kuna u ograničenoj količini od 2022 komada. Radi se o posljednjem izdanju investicijskih zlatnika s motivom optjecajnog kovanog novca.

Zlatnih pet kuna otkovano je u Hrvatskoj kovnici novca i već danas možete izvršiti kupovinu svog primjerka putem web trgovine HKN-a.

Zlatnik je mase 16.46 grama, promjera 26.50 mm te je otkovan u zlatu čistoće 999,9/1000.

Autor idejnoga i likovnog rješenja za Prigodni kovani novac Zlatna kuna je akademski kipar Kuzma Kovačić.

Pet zlatnih kuna

Certifikat i omotnica             

Zlatnik dolazi u kapsuli i omotnici, s pripadajućim certifikatom kojeg ovjerava guverner Hrvatske narodne banke. Zlatnih pet kuna pripadaju kategoriji investicijskog zlata, odnosno, na njih se ne obračunava PDV. Cijena zlatnika ažurira se svakih nekoliko minuta, u skladu s kretanjem cijene zlata na burzama plemenitih metala.

Isporuka zlatnika izvršavat će se prema redoslijedu zaprimanja narudžbi.

 

ZLATO – TRAJAN I VRIJEDAN POKLON

Istraživanje koje je provela Hrvatska kovnica novca pokazalo je da čak 56% Hrvata u posebnim prigodama poput rođenja djeteta, krštenja ili vjenčanja, umjesto novca i dalje radije daruje zlato. Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo kovanicu od zlata? Upravo suprotno!

Darivanje zlatnika dio je hrvatske kulture i tradicije.

Stoga je Zlatnik Pet kuna idealan poklon za posebne trenutke u vašim životima.

Pet zlatnih kuna

Foto: Iva Komesar

 

Uskoro stiže euro, kovanice kune ostaju trajna uspomena

S obzirom da će uskoro službena hrvatska valuta postati euro, ovi su investicijski zlatnici jedno od posljednjih izdanja s apoenima hrvatske kune.

Stoga ne propustite ovu priliku, osigurajte svoje Zlatnih pet kuna već danas.

Za više informacija i kupovinu posjetite web stranicu Hrvatske kovnice novca. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter