Seks u prosjeku traje 13 minuta! Slažete li se sa ovih 19 činjenica o seksu?

Što za vas seks predstavlja i koje mjesto u vašem životu zauzima? Znate da je nama sexual wellness na visokoj listi prioriteta pa smo za vas istražili neke zanimljivosti koje ćemo rado podijeliti s vama. Seks je veoma zdrava aktivnost, a definitivno ćemo se složiti s gospodinom Freudom, da je ova fenomenalna aktivnost korijen svega! Nije riječ samo o požudi i užitku, već činjenica da je seks veoma zdrav i pospješuje brojne životne funkcije poput pamćenja, hormona, sna i slično.

| Autor: Sponzorirani članak
Ilustracija

Ilustracija


1. Nevinost se najčešće gubi u 20-ima

Iako neka istraživanja pokazuju kako se nevinost gubi u tinejdžerskim danima, nova istraživanja pokazuju kako mladići i djevojke u 20-ima najčešće stupaju u prve spolne odnose.

2. Seks uglavnom traje 13 minuta

Usprkos Kamasutri, višesatnom seks maratonu i ostalim seks disciplinama na dulje staze, studije su pokazale kako penetrativni seks uglavnom traje između 7 i 13 minuta.

3. Seks sagorijeva kalorije

Istraživanja su pokazala da intenzivnim seksom možete sagorjeti do 5 kalorija u minuti tako da seks nije adekvatna zamjena teretani. Svakako, riječ je o izvrsnoj tjelovježbi!

4. Tko više gleda porniće?

Da, istina je- muškarci više gledaju porniće od žena. Omjer izgleda ovako: 70 posto muškaraca gledaju porniće, dok navodno samo 33 posto žena gleda ovaj filmski žanr. Do čega je, ne znamo, ali slobodno se opustite, drage naše, pornići su veoma zabavni!

5. Ne zamarajte se libidom

Ne opterećujte se previše libidom. Znamo koji su glavni pokretači za njegov rast, ali i okidači za pad, ali je libido veoma individualna stvar kojom se ne biste trebali zamarati. Svačije tijelo i hormoni su različiti tako da se nemojte uspoređivati s nekim iz ekipe i slično. Opustite se i uživajte kad god to želite. Tu su uvijek pomagala za pokretanje libida poput seks igračaka, seks rublja, i tako dalje. 

6. Jesam li ovisan/na o seksu?

Kako skužiti da ste potencijalni ovisnici o seksu? Ako skužite da previše mislite o seksu i da vas takve misli ometaju u svakodnevnoj rutini te da ste veliki dio dana napaljeni, možda ste ovisni. Za takve stvari najbolje je da posjetite seksualnog terapeuta. 

7. Što ako vam je libido dulje vremena u padu?

Ako vam je ovaj problem poznat, sjednite sami i s partnerom i razgovarajte. Ne mora nužno značiti da vam nešto u vezi nedostaje jer na libido znaju utjecati i neki lijekovi, hormoni, ubrzani ritam življenja i ostale komponente koje nemaju veze s vama ili vašom polovicom.

8. Trik za jednostavno pokretanje libida

Ponekad su dobar i redovan trening te pravilna ishrana ključ za povećanje libida. Znate sve benefite tjelovježbe i pravilne ishrane tako da ako mislite da kaskate po tom pitanju, slobodno malo uvedite promjenu i uživajte u rezultatima.

9. Masturbacija

Masturbirajte! Odlična prilika za upoznati sebe i osjetiti što vam najviše paše. Odlično je za vas, ali i za partnera jer ćete mu znati reći gdje da vas točno dira! Osim toga, izvanredna je anti stres aktivnost. Možete se poigrati prstima, ali i seks igračkama.

10. Volite sebe

Zaboravite na Instagram i ostale društvene mreže koje ponekad mogu utjecati loše na vaše samopouzdanje. Gomila fotošopa i savršene obline super izgledaju, ali te fotke nisu realan prikaz situacije. Odmaknite se od nekog „idealnog“ virtualnog svijeta i zavolite sebe kakvi jeste. Zavolite kilo više, kilo manje, veću/manju stražnjicu/grudi i slično. Iako zvuči klišej, ali uistinu vrijedi ona zlatna- „Kako zračiš, tako privlačiš“!

11. Seks jača vezu

Nedavno ispitivanje pokazalo je da redoviti seks jača partnerske veze. Osim fizičkog, zbližavate se mentalno i emocionalno. Seks je odlična stvar i za „podmirivanje“ sitnih nesuglasica. Malo ljubljenja i dodira i zaboravite sve u kratkom trenu!

12. Što se češće seksate, više ćete se zbližiti i napaliti

Da, da - što se više i češće seksate, željet ćete još i još! Stoga, ako želite neke stvari u vezi „popraviti“, osim razgovora, češće ubacite i seks.

13. Seks poboljšava san

Baj, baj, insomnia! Uvedite u praksu seks prije spavanja i uskoro ćete primijetiti odlične rezultate po pitanju kvalitete sna! Za to su hormoni zaslužni. Orgazmom do mirnijeg sna.

14. Seks igračke

I ptice na grani više znaju nabrojati sve benefite seksualnih igračaka. Osim što su odlične za užitak, brojne su dobrobiti seks igračaka za seksualno zdravlje tako da, ako još niste, brže posjetite jedan od sex shop-ova i izaberite svoju igračku "sreće".

15. Seksom protiv prehlade i infekcija

Jeste li znali da seksom pojačavate antitijela koja se bore protiv infekcija? Da, da! Istina je, što se više budete seksali, bit ćete otporniji na infekcije i razno razne upale.

16. Seks poboljšava pamćenje

Imate osjećaj da ste sve počeli zaboravljati? Lošije vam je pamćenje i imate osjećaj da ništa ne možete zapamtiti? Okej, problema nema, imamo rješenje-seks, seks i seks.

17. Seks za bolju produktivnost na poslu

Na jednoj od studija dokazano je da ispitanici koji su imali seks prije radnog dana da su taj dan bili produktivniji na poslu, za razliku od onih koji ga nisu upražnjavali. Idući put kad vam „zapne“ na poslu, imate rokove ili vam je muka od ponedjeljka, sjetite se što će vam pomoći!

18. Seksom protiv tjeskobe

Svima nam se dogode takvi dani, ali i periodi. Osim kvalitetne kave i razgovora s prijateljicom ili terapeutom, seks je odlično rješenje. Luči se serotonin, zaslužan za vaše dobro raspoloženje. 

19. Seks umanjuje glavobolju i migrene

I ovo je istina. Pokušajte se seksati, premda i da niste pretjerano uzbuđeni jer će vam se lučiti serotonin, odličan saveznik u borbi protiv migrene i glavobolje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum