DOBRA IDEJA
Nakon ulja, vina i svega ostaloga, Istra sada ima i svoj čips. I TO KAKAV!
Kao već poznato mnogima, Pršutarna kod Milana na stanciji Buršić u Vodnjanu, već više od dva i pol desetljeća proizvodi suhomesnate proizvode od svinjskog mesa. Prvi su u državi zaštitili ime Istarski pršut i dobili oznaku izvornosti. Sada su otišli korak dalje. Proizveli su istarski čips, frigani listići slane pancete. Isprobao sam. Kako bi mladi rekli: Top. Istinabog, obitelj Buršić poznajem već više od tri desetljeća, otkad sam pohađao Pedagoški fakultet zajedno s najstarijom od triju kćeri, Barbarom. U ta tri desetljeća gledao sam kako se vjenčavaju, kako starimo, kako se djeca rađaju i rastu, kako pokreću posao, kako počinjemo "šepati" i kako ozdravimo. Čak smo i kumovi. A da bi stvar bila bolja fjoco Erik je dobar skijaš, pa sam pomislio da se možda "hitija na šantula".