NAJNOVIJEZAGREB

Bernardić: Briga za osobe s invaliditetom u srži je socijaldemokracije

| Autor: Hina
Hina

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u ponedjeljak, povodom osnivanja Savjeta za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, kako je briga za osobe s invaliditetom i za sve kojima treba pomoć u samoj srži djelovanja socijaldemokracije.

"Naša osnovna premisa je omogućiti svakome u Hrvatskoj, u našem društvu, jednak pravo na pristup uspjehu", rekao je Bernardić na konferenciji za novinare  povodom osnivanja Savjeta za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju.

Rekao je i kako je SDP kroz čitavu svoju povijest bio na strani slabijih i onima kojima je pomoć potrebna.

Predsjednica SDP-ova savjeta bit će Vesna Škulić.  

Škulić: Vjerujem da se stvari mogu mijenjati 

“Vesna Škulić je osoba koja je svojim radom i političkim angažmanom u Hrvatskom saboru i Uredu predsjednika Republike, predanošću i nepresušnim optimizmom nudila rješenja i mijenjala mnoge stvari nabolje”, rekao je Bernardić predstavljajući Vesnu Škulić te dodao kako je upravo ona osoba koja će zajedno sa timom svojim suradnika pomoći da se mnoga rješenja za bolji i kvalitetniji život osoba s invaliditetom ponude Hrvatskoj.

“Još 2008. godine trebali smo donijeti Zakon o osobnom asistentu, a to se nije dogodilo. Tek je prije nekoliko dana održan treći sastanak o tome u ministarstvu i ništa se nije promijenilo”, upozorila je Škulić. 

Smatra i da je Savjet za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju okupio dobre ljude koji u svijetu predstavljaju Hrvatsku i Europsku uniju. “Vjerujem da ćemo rame uz rame, s ovom sinergijom kvalitetnih, dobrih, sposobnih ljudi i entuzijasta pokazati da se stvari mogu mijenjati”, zaključila je Škulić.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se na kraju i na aktualno stanje u zdravstvenom sustavu.

"Zbog početka blokada bolnica i nedostatka lijekova svjedočimo potpunom raspadu zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj. Stanje je toliko dramatično da građani s pravom strahuju za svoje zdravlje i zdravlje svoje djece", rekao je Bernardić.

Ponovio je da će SDP, kad preuzme odgovornost za Hrvatsku, smanjiti liste čekanja, uvesti obvezno praćenje ishoda liječenja, omogućiti svim građanima jednako liječenje bez obzira iz kojeg dijela zemlje dolaze te provesti druge mjere kojima će poboljšati stanje u zdravstvenom sustavu.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam