NAKON PREDSJEDNIŠTVA HDZ-A

Plenković o Milanoviću: "Teško poraženi kršitelj Ustava nastavlja sa svojim pritiskom na DORH"

| Autor: Novi list
(Snimio: Davor Kovačević)

(Snimio: Davor Kovačević)


Nakon Predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković obratio se medijima, javljaTelevizija N1.

Plenković je prvo osvrnuo da izbora za Europski parlament: "U Zagrebu je boravio glavni tajnik Europske pučke stranke", rekao je te dodao: "Želimo da HDZ sa svojim programom s 12 kandidata koji su po našem uvjerenju najkompentetniji kada ih uspoređujemo s drugim kandidatima." Zatim je najavio kandidate na listi HDZ za europske izbore.

Osvrnuo se i na teme o kojima će se na razini EU-a zalagati kandidati HDZ-a.

"Pozivamo sve da se odazovu u sve većem broju", pozvao je Plenković građana na izbore.

Plenković se zatim ponovno osvrnuo na gospodarske teme i rast plaća u Hrvatskoj: "Rasla je prosječna plaća. Minimalna plaća je porasla za 103 posto, rasle su i mirovine. Ne stoji teza da je inflacija pojela rast plaća", kazao je Plenković.

"Hrvatska danas ima milijun i 720 tisuća osiguranika dakle toliko je zaposlenih. Imamo samo 89 tisuća nezaposlenih", naveo je Plenković.

Plenković je komentirao i projicirani gospodarski rast Hrvatske u odnosu na ostale članice EU-a: "S ovakvom dinamikom gospodarskog rasta za četiri godine doći ćemo na prosjek između 80 i 82 posto", kazao je.

Dodao je i da je danas krenulo nove izdanje trezorskih zapisa: "Prema prvim podacima danas je uplaćeno 70 milijuna eura", kazao je.

Kazao je i da se nastavlja s obnovom od potresa te istaknuo aktivnosti u kampanji HDZ-a.

"I dalje smo uvjerljivo najsnažnija i najodgovornija politička stanaka u Hrvatskoj".

Plenković je odgovorio je li se na sastanku razgovaralo o Miloradu Pupovcu: "Ti će se razgovori nastaviti, naći će se rješenje", kazao je.

Plenković je istaknuo da nije razgovarao s kolegama iz Domovinskog pokreta te da neće sutra biti koalicijskog sastanka.

Dodao je da se ta stvar tradicionalno dogovara na razini klubova u Saboru.

Premijer je rekao da nije pratio pressicu glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića: "Nisam stigao pratiti, rijetko pratim pressice, ali ću se osvrnuti na to da je danas preuzeo dužnost. Želim mi da tu dužnost obavlja profesionalno uz skladu sa Ustavom i zakonm", kazao je.

"Imat će susrete s ministrom pravosuđa pa ćemo vidjeti", osvrnuo se na izmjene zakona.

Plenković se osvrnuo na reakciju Ureda predsjednika Republike: "Vidite kako teško poraženi kršitelj Ustava nastavlja sa svojim pritiskom na pravosudne institucije, ovaj put na DORH. Osoba koja je dok je bila predsjednik Vlade, za razliku od mene, dobivala na uvid operativna izvješća SOA-e, ja to nisam nikada dobio, a niti bi po bilo kakvom propisu trebao imati uvid. To je očito znao i teza da mu je šef SOA-e služio kao informator, to nije normalno niti zakonito. On je tvrdio da je znao što radi policija, ima šapu i na policiji. Ovakva vrsta pritiska prvi dan od predsjednika je skandalozna", istaknuo je

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum